ACNEWS

Elítélte Bodrogi Gyula a svájci farkas szabolcsi gyilkosát

Bodrogi Gyula szerint becsületes vadász nem lő ki egy védett állatot Fotó: ATV/Youtube
Bodrogi Gyula szerint becsületes vadász nem lő ki egy védett állatot Fotó: ATV/Youtube
Akár évekre is börtönbe kerülhet a jeladós farkas szabolcsi gyilkosa, de már a társa is megbánta, hogy segített neki.
Hirdetés
Ad image

Ismét felzúdult az internet népe a hírre, miszerint a TEK elfogta a svájci jeladós farkas lelövésével gyanúsított szabolcsi vadászt és társát. Mint azt az AcNews is megírta, a gyalázatos tett egy társas vadászaton történt. Az eseményen egy hivatásos szabolcsi vadász is részt vett. Ő és a társai pontosan tudták, hogy a védett ragadozó lelövése bűncselekmény. A nyomozást – az Aggteleki Nemzeti Park feljelentése alapján – ismeretlen tettes ellen természetkárosítás bűntett elkövetése miatt rendelték el.

„Hihetetlen, hogy társasvadászaton ilyesmi megtörténhetett” – válaszolta az AcNews-nak Bodrogi Gyula Kossuth-díjas színművész, aki több mint 50 éve vadászik. – „Számomra az is roppant furcsa, hogy Svájcból egy farkas nyomkövető nyakörvvel csak úgy, minden figyelmeztetés nélkül útra kel. Nyilván vizsgálni kell még ezt, gyanítom, hogy más érdekek húzódnak a háttérben. Egy biztos, ha a vadász felismeri, hogy a területén egy farkas közeledik, azt nem lövi le. Aki mégis ilyet tesz, az egy másik történet, akkor annak vállalnia kell a következményeket.”

Az AcNews információja szerint a rendőség bevonta a vétkes szabolcsi vadász engedélyét. Fegyverét pedig a rendőrség kobozta el. Így a vétkes vadász nemcsak a becsületét, de az állását is elveszítette.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés