ACNEWS

2024. September 07.   |   Regina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Elkelt a legszebb dinoszaurusz

Fotó: YouTube
Fotó: YouTube
Rekord összegért, 44,6 millió dollárért kelt el egy árverésen egy nagyméretű dinoszaurusz csontváz. Ez a legtöbb, amit adtak egy fosszíliáért.
Hirdetés
Ad image

44,6 millió dollárt (16 milliárd forint) ért egy nagyméretű dinoszaurusz csontváz egy árverésen. Ezzel ez lett a valaha volt legdrágább fosszília. A stegosaurus csontváz 3,4 méter magas és több mint 8 méter hosszú. „Ez a lelet a valaha talált legteljesebb csontvázak között van.” – közölte a Sotherby’s aukciósház. A növényevő dinoszaurusz egyébként az Apex becenévre hallgat, és egy névtelen vevő vásárolta meg. „Apex Amerikában született és Amerikában is marad.” – mondta a vevő. Ez pedig a CNN információi szerint arra utalhat, hogy kölcsönadhatják egy amerikai intézménynek.

Apexet véletlenül fedezte fel egy paleontológus még 2022-ben, Coloradóban. A stegosaurus feltehetően 150 millió évvel ezelőtt, a késő jura korban élhetett, és méretei alapján egy domináns egyed lehetett.

A legszebb stegosaurus, amit valaha árverésre bocsátottak, Apex ma történelmet írt. 44,6 millió dollárért kelt el a Sotheby’s-nál, amivel a valaha árverésen eladott legértékesebb fosszília lett.” – áll a cég közleményében. Egyébként ezzel 11-szeresen meghaladta az eladás előtti becsült értékékt. A liciten 7-en versenyeztek. A rekord tulajdonosa ezelőtt egy Stan névre keresztelt Tyrannosaurus Rex volt, amit 31,8 millió dollárért (11 milliárd forint) vettek meg 2020-ban.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés