ACNEWS

Elmegyógyintézetbe zárták a fegyveres akció főkolomposát

Illusztráció / Kép: Pexels
Illusztráció / Kép: Pexels
Napok óta tartja lázban a hazai közvéleményt a hír, mely szerint fiatalok egy csoportja fegyveres akciót tervezett nemzeti ünnepünk napjára. Ma bíróság döntött a csoport vezetőjének szabadságáról.
Hirdetés
Ad image

Kedden délután a bíróság elmegyógyintézetbe küldte azt a fiatal férfit, aki a gyanú szerint társaival együtt fegyveres akciót kívánt végrehajtani október 23-án, Budapesten – tudósított az index. A kényszerintézkedésről a Budai Központi Kerületi Bíróság példátlan hosszúságú, majd’ háromórás tárgyaláson határozott.

Főügyészség kedden reggel közleményt tett közzé. Eszerint a férfi megalapozottan gyanúsítható alkotmányos rend elleni szervezkedés bűntettével, amelyet a törvény öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget. A cselekmény súlyossága miatt a főügyészség a gyanúsított letartóztatását indítványozta. A fiatalembert a Készenléti Rendőrség tagjai kísérték a bíróságra, míg a kapuban a szülei várták.  

A bíróság az ügyészi indítványról meghallgatáson döntött, majd elrendelte a kényszerintézkedést, amelyet az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben hajtanak végre. Az ügyészség tudomásul vette a döntést, azonban a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be. A bíróság határozata ezért még nem jogerős.

A fiatal férfire és társaira hétvégén csapott le a Terrorelhárítási Központ, mert amerikai titkosszolgálati információk szerint fegyveres akciót terveztek október 23-ra. Hat fiatal – fiúk és lányok vegyesen – kerültek őrizetbe, azonban éles fegyvert egyiküknél sem találtak. A csoport tagjai csupán airsoft fegyvereket és egy hatástalanított lőfegyvert tartottak maguknál. Korábban azonban egy online csoportban beszélgetést folytattak, amelynek tárgya egy védett személyeket érintő, közeljövőben végrehajtandó fegyveres támadás volt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés