ACNEWS

Elpusztult a világ legidősebb tyúkja, a 21 éves Peanut

fotó: Mogyoró / tiktok kép
fotó: Mogyoró / tiktok kép
A Guinness World Records is értesült Peanut (Mogyoró), a világ legidősebb tyúkjának a haláláról, ami még a tojásból sem tudott kibújni.
Hirdetés
Ad image

Peanut karácsony napján hunyt el otthonában Michigan államban, az Egyesült Államokban, 21 évesen és 238 naposan.

„Peanut közeli családtagnak számított, és gyászoljuk a veszteségét” – írta a gazdája, Marsi Darwin blogbejegyzésében, amelyben bejelentette a tyúk halálát.

Peanut 2002 tavaszán született és több, mint két évtizeddel élte túl a kotlósát. Hivatalosan 2023. január 28-án vált rekorderré, amikor 20 éves és 272 napos volt.

A leghihetetlenebb ebben a történetben, hogy Peanut (Mogyoró) majdnem meg sem született. A gazdája ugyanis épp kidobni készült egy tucat rothadónak tűnő tojást az aligátoros tavacskájába, mert a kotló otthagyta azokat. Az egyik tojásból azonban mintha vékonyka csipogó hang hallatszott volna. Szerencsére Marsi Parker Darwin meghallotta a második csipogást is, így észrevette, hogy a csibe él, csak nem bír kibújni a tojásból, mert képtelen áttörni a héját. A gazdinak kellett világra segíteni az állatot. Az apróság egy tenyérben is elfért, annyira vékonyka és parányi volt.

A Mogyoró nevet is azért kapta, mert a mérete a többi tyúkénak a harmada volt.

Mogyoró számtalanszor kotlott, rengeteg utóda él a farmon. Az élete vége felé az egyik tyúklányával, Millie-vel osztozott egy kalitkán, ugyanis az idős tyúk a házban élt újra. Sajnos Millie novemberben eltávozott, majd egy régi jó barát, Luna is, akit egy öreg kakas, Benny követett.

Gazdája szerint ezek is hozzájárulhattak a halálához -írta a senior.hu

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés