ACNEWS

Elszállt a hollandok agya a turistáktól: nem épül több szálloda!

Amszterdam / Fotó: Shutterstock
Amszterdam / Fotó: Shutterstock
Amszterdam a tömegturizmus elleni küzdelem egy újabb fordulójához érkezett: nem engedélyezik többé az új szállodák építését.
Hirdetés
Ad image

Amszterdam régóta próbál küzdeni a tömegturizmus ellen. Ennek részeként most bejelentette a holland kormány, hogy nem adnak ki több építési engedélyt új szállodák felhúzására. „Élhetővé akarjuk tenni és megtartani a várost a lakosok és a látogatók számára. Ez azt jelenti: nincs túlturizmus, nincsenek új szállodák, és a turisták nem tölthetnek el évente 20 millió szállodai vendégéjszakánál többet” – áll a közleményben, amit a CNN idézett. A városvezetés a fentiekhez hozzátette, hogy abban az esetben épülhet új hotel természetesen, ha egy másik bezár. Feltéve, ha a férőhelyek száma nem nő, és ha az új szálloda jobb, fenntarthatóbb lesz.

A város egyébként már régóta aktívan próbálja korlátozni az évente többmilliós turistaforgalmat. Leginkább a szex- és drogturizmus visszaszorítása jelenleg a cél. A legutóbbi, fent említett intézkedés is ezt célozza meg, de korábban már betiltották a sétahajókat is, illetve a vöröslámpás negyed közterületein tilos a marihuána fogyasztása. Mindezek mellett betiltották azokat az idegenvezetéseket is, amik a szexmunkások kirakatai előtt vezették el a turistákat.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés