ACNEWS

2024. July 03.   |   Kornél, Soma napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Elszólta magát Ferenc pápa: ezt mondta a melegekről

Ferenc pápa / Fotó: Shutterstock
Ferenc pápa / Fotó: Shutterstock
Ferenc pápa a Vatikán püspökeivel tárgyalt, hogy engedélyezzék-e a meleg férfiak felvételét. Ekkor sikerült a következőket mondania.
Hirdetés
Ad image

Oda nem illő szó csúszott ki Ferenc pápa száján, amikor zárt ajtók mögött tárgyalt a Vatikán püspökeivel. Az egyházvezetők azt vitatták meg, hogy engedélyezzék-e a homoszexuális férfiak felvételét a papi szemináriumokba. A Guardian információi szerint,- amit több, a nevük elhallgatását kérő püspök is megerősített, – a pápa ekkor durván fogalmazta meg a véleményét.

Az Olasz Püspöki Konferenciában (CIE) egy ideje már napirenden van a téma, miszerint megnyissák-e az utat a melegek felé vagy sem. Azaz ők is papi pályára léphessenek-e. A megbeszélés során természetesen Ferenc pápa is kifejtette a véleményét, azonban az egyházvezető nem fogadta az ötletet tárt karokkal. Úgy fogalmazott, bár fontos, hogy mindenki irányába befogadóak legyenek. Azonban szerinte a meleg férfiak esetében fennáll annak a veszélye, hogy kettős életet éljenek. Ferenc pápa azonban nem állt meg ennél a pontnál. Kijelentette, hogy amúgy is sok volt már a köreikben a „frociaggine”. Ez egy olasz szleng kifejezés, aminek erősen negatív tartalma van. Annyit tesz magyarul, hogy „buzeráns”. Bár a beszámolók próbálták menteni a menthetőt azzal, hogy a pápa csak viccelni próbált. Sőt, az egyik, a Corriere della Serának nyilatkozó püspök szerint nagyon is elképzelhető, hogy nem is volt tisztában azzal, hogy a kifejezés mennyire sértő. Ennek ellenére nem sok püspök volt, aki kitörő örömmel fogadta volna a kifejezést.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés