ACNEWS

Beperelik Ferenc pápát az alkalmazottai

Pedig a szakszervezetek be sem léphetnek a Vatikánba. Vagy talán éppen ez vezetett az éles konfliktushoz.
Hirdetés
Ad image

A Vatikáni Múzeum 49 alkalmazottja példátlan munkaügyi pert indított a szerintük tisztességtelen és rossz munkakörülmények miatt. Ez csúnya balhéhoz vezethet Ferenc pápa kormánya ellen.

„Az alkalmazottak petíciót küldtek a vatikáni városvezetésnek, amelyben panaszkodtak azon szabályok miatt, amelyek minden alkalmazott méltóságát és egészségét sértő munkakörülményeket okoznak” – mondta Laura Sgro ügyvédjük.

„A jelenlegi munkakörülményekhez közé tartozik az alacsonyabb fizetésű túlóra, a rossz egészség- és biztonságvédelem. Az alkalmazottak csak azután döntöttek az eljárás mellett, hogy az évek során egyetlen kérésükre sem válaszoltak” – tette hozzá Sgro.

A szakszervezetek nem léphetnek be a Vatikánba . A Vatikáni Múzeum szóvivője nem kommentálta az esetet. A múzeum összesen mintegy 700 alkalmazottjából 49 olasz állampolgár, és évek óta ott dolgozik – írja a dnevnik.hr.

A világ egyik leglátogatottabb múzeuma, a párizsi Louvre és a londoni British Museum mellett a Vatikáni Múzeum is felbecsülhetetlen értékű művészeti gyűjteményt tartalmaz, beleértve a híres Sixtus-kápolnát Michelangelo freskóival.

A petíció a vatikáni törvények értelmében a kötelező megbékélési folyamat első formális lépése. Ha az egyeztetési eljárás sikertelen, az ügyet a Vatikáni Bíróság elé lehet terjeszteni.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés