ACNEWS

2024. September 07.   |   Regina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Eltűnnek Biden kampánymilliói, ha visszalép

Joe Biden / Fotó: Shutterstock
Joe Biden / Fotó: Shutterstock
Egyre többen azt követelik, hogy az amerikai elnök vonuljon vissza a választási kampányból. Különösen Biden újabb baklövése után.
Hirdetés
Ad image

Biden katasztrofálisan kiszámíthatatlan és zavaros teljesítménye után, amelyet két héttel ezelőtt a Trumppal vívott televíziós párbajban nyújtott, az Egyesült Államok történetének legidősebb, 81 éves elnökét egyre több támadás éri az elnöki tisztségre való fizikai és mentális alkalmasságáról. A saját pártján belül is. Mi van ha mégis visszalép?

A választási kampányhoz sok pénz kell. A jelöltek adományvadászatra indulnak. Biden több mint 232 millió dollárt tudott szerezni. A pénz egyszerű visszafizetése nem jöhet szóba. És ez nagyon felbosszantja a legfőbb adományozókat. Ha Biden valóban visszalép, az adományt nem lehet átadni az új jelöltnek. A pénz Kamala Harrishez, mint alelnökhöz kerül. Az adományozók szemszögéből nézve a Bidennek szánt milliók azonban így elúsznak. A Demokrata Párt is kap egy szeletet a tortából. De csak egy apró szeletet. Harrisnek tehát máris meglenne a szükséges aprópénze a választási kampányához – írja a blick.ch.

Csakhogy! Ha Biden távozik, Kamala Harris alelnök semmiképpen sem lenne a logikus új elnökjelölt. A helyettes szerepe ugyanis kizárólag az államfői tisztségre vonatkozik, amelyet akkor venne át, ha Biden például halála, betegsége vagy lemondása miatt megbukna. De nem ő a kijelölt utódja az elnökjelöltnek. Harrisnek, aki alelnökként meglehetősen láthatatlan maradt, nem feltétlenül lenne a legnagyobb esélye az elnökválasztásra, ha nyílt lenne a szavazás.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés