ACNEWS

Eltűnt a „legpofátlanabb munkanélküli” holtteste

Fotó: Bild képernyőfotó
Fotó: Bild képernyőfotó
Hetek óta keresik Németország kedvenc naplopójának a holttestét.
Hirdetés
Ad image

„Németország legpofátlanabb munkanélkülijeként” ismerték szerte az országban, de halottként nagy rejtélyt hagyott maga után.

Arno Dübel földi maradványainak hollétét homály fedi. A közelmúltban 67 évesen elhunyt férfi neve nem szerepel sem a hamburgi városi halottasházak, sem a nagy temetkezési vállalatok listáin.

Lutz Rehkopf, a hamburgi temetők szóvivője a Bild-nek nyilatkozott az esetről.

„Még mindig nincs hírünk a hollétéről. Arno Dübel esete továbbra is rejtélyes és nagyon szokatlan”- fogalmazott Rehkopf.

Arno Dübel egy helyi sajtóban hívta fel magára a figyelmet azzal, hogy közel 36 évig munkanélküliként tengette a mindennapjait. A német bulvárnak korábban elárulta, soha életében nem akar már dolgozni, mivel az államtól elég pénzt kap ahhoz, hogy kényelmesen meg tudjon élni – és finanszírozni tudja a napi 100 szál cigarettáját.

Lehetséges, hogy „Németország legpofátlanabb munkanélkülijét” egyáltalán nem Németországban temették el? Egy igazságügyi orvosszakértő a BILD-nek egy teljesen új elméletet mondott: 

„Azért, hogy pénzt takarítsanak meg, az elhunytakat többször is áthelyezik Kelet-Európába”.

Összehasonlításképpen: Hamburgban egy névtelen urnasír (25 éves nyugvási idő) ára 1200 euró körül van, a hamvasztásé 500 euró körül.

Kai-Uwe Müller, az annabergi temetkezési vállalkozója elárulta, hogy Csehországban sokkal olcsóbban, nagyjából sírral együtt 1299 euróért kínálnak temetést vagy hamvasztást.

Arno Dübel legutóbb visszautasított egy munkát a 40 kilométerre lévő Elmshornban, nem vállalta, mert túl messze volt. Utolsó útja lényegesen messzebbre vezethetett…

via

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés