ACNEWS

Eltűnt kisfiú koponyájára bukkant egy turista – nagyot hibázott

Otthonától alig pár száz méterre találták meg a gyermek maradványait. Nem ez az első tragédia a falu életében.
Hirdetés
Ad image

Egy túrázó találta meg a mindössze kétévesen, tavaly júliusban eltűnt Emile Soleil földi maradványait, miután túrázás közben megbotlott bennük. Azonban óriási hibát követett el. A koponyát felvette és azzal ment be a rendőrségre szombaton, ez pedig finoman fogalmazva sem segítette a nyomozók munkáját. A halál körülményeinek, illetve a helyszín beazonosítását a bizonyíték manipulálásával jócskán hátráltatja a lelkes megtaláló – írta a Mirror. A környéket elkezdték átkutatni a rendőrök, ami arra utal a Sun szerint, hogy a csontokat visszavihették a falu határához, alig 100 méterre a nagyszülők lakásától, ahonnan eltűnt 9 hónappal ezelőtt Emile.

Egyes teóriák szerint az állatok hordhatták szét a kisfiú csontjait, azonban a szakértők szerint emberi kéz lehet a dologban. Nem valószínű, hogy az állatok pont az eltűnés helyszínére visszahordják a maradványok egy részét. Így a rendőrség idegenkezűség miatt is nyomoz jelenleg.

A helyiek azonban egy új elmélettel álltak elő. Szerintük a falut sújtó átok lehet az ügy hátterében, ami évek óta megkeseríti a lakosság életét. Francois Balique polgármester szerint a csontokat a falu határain belül, a templom és a kápolna közötti ösvényen találták meg, ami sokak életét elvette már. 2015 márciusában azért zárták le a falut teljesen, mert egy légikatasztrófa következtében 150 ember halt meg a térségben, miután a másodpilóta öngyilkos lett. 15 évvel ezelőtt pedig egy helyi kávézónak a tulajdonosát egy vendége ölte meg brutálisan. „Mindenki erről beszél. Vernet el van átkozva.” – mondta az egyik lakos.

Csakhogy!

A szemtanúk nem sokkal az eltűnése előtt a nagyapjával látták Émile-t. Ez volt az utolsó alkalom, amikor a gyereket élve látták. A kétéves gyermek nagyszüleinél nyaralt a dél-franciaországi Haut-Vernetben, amikor 2023. július 8-án este szem elől tévesztették.

Azóta a rendőrség átkutatta a nagyszülői házat. És nem ez az első eset, hogy a nagypapát vizsgálják.

Mostanra kiderült, hogy a nagyapát,  Philippe V-t 1993-ban kiskorúak megerőszakolásával gyanúsították. Akkoriban egy szigorúan katolikus egyesület oktatója volt, ahol a gyermekek elleni fizikai erőszak a mindennapi oktatás része volt.

2016 végén egy szemtanú úgy döntött, hogy bejelenti a rendőrségnek gyermekfaluban 1993-ban történt eseményeket. A „TF1” francia televízió szerint nemi erőszakról és visszaélésről számolt be. Elmondása szerint az elkövetők „Philippe testvér” – Émile nagyapja – és egy másik férfi voltak. A támadások állítólag egy szobában történtek, amelyet „büntetésre és fenyítésre” használtak.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés