ACNEWS

Elvitték a világ legdrágább Ferrariját irdatlan összegért

Illusztráció Pixabay
Illusztráció Pixabay
Rekordáron cserélt gazdát egy legendás Ferrari 250 GTO sportautó az amerikai árverésen.
Hirdetés
Ad image

Minden idők legdrágább Ferrariját az RM Sotheby’s amerikai árverésén 51,7 millió dollárért (18,3 milliárd forint) vette meg az új gazdája. A méregdrága Ferrari 330 LM / 250 GTO by Scaglietti  képzeletben egyenesen a 60-as évek elejére repít vissza bennünket. Ami új aukciós rekordot jelent a Ferrari történetében – írta a hvg.hu. Az eddigi rekord 48,4 millió dollár (17,1 milliárd forint) volt, mely összeget 2018-ban fizették ki egy hasonló Ferrariért.

A most gazdát cserélt patinás Ferrari a néhány tucatnyi példányban készült Tipo 1962 egyetlen olyan példánya, mellyel a gyári csapat versenyzett, és az egyetlen, melybe eredetileg 4 literes V12-es motort szereltek. Az 1962-es 1000 kilométeres nürburgringi versenyen kategóriagyőztes és abszolút második helyezett kocsival a 24 órás Le Mans-i viadalon is elindultak, de túlmelegedés miatt végül nem sikerült célba érni vele, 1963-ban pedig a Ferrari 3 literes motort szerelt az autóba.

Annyit tudni kell róla, hogy az ilyen drága autókat kizárólag gyűjtők veszik meg. Amit sokkal jobb birtokolni, mint használni. Ezzel a Ferrarival az új gazdája sem fog kocsikázni, hanem a garázsban csodálja majd. És persze a barátoknak mutogatja. Ha pedig beindítja, és netán megy vele egy kört a ház körül, nem lesz egy nagy élmény. Ugyanis nagyon kényelmetlen vezetni ezt a hangos és korszerűtlen kocsit.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés