ACNEWS

Ennyit ér most egy hibás Harry Potter kötet

Forrás: TikTok
Forrás: TikTok
Egy rendkívül ritka Harry Potter-könyvet, amelyet rejtélyes módon egy jótékonysági szervezet ajtajánál találtak, most 10 000 fontért árulnak.
Hirdetés
Ad image

A Harry Potter és a bölcsek köve első kiadását egy nagylelkű adományozó ajándékozta a Wight-szigeten található adományboltnak. A különleges, első kiadásból mindössze 5000 példány jelent meg és az összes könyvet ugyanazokkal a hibákkal adták ki.

Ettől érhet sokat a Harry Potter köteted

Ilyen többek között, hogy az 53. oldalon kétszer nyomtatták ki az „egy pálca” szavakat, és a hátsó borítón is volt egy elírás. Ezen felül JK Rowling-ból ‘Joanne Rowling’ lett a nyomtatásban. A jótékonysági boltjának munkatársai pedig sokkot kaptak, amikor az értékes könyvet egy adomány részeként megtalálták az üzlet küszöbén. Ez pedig nem véletlen. Jim Spencer, a Hansons aukciósház Harry Potter-szakértője szerint a példány akár 10 000 fontot is érhet, mivel kiváló állapotban van.

Az egyik példánya az 5000 „elrontott” első kiadásnak. Ennek egy párját árverezik el a hónap végén.

” Nem sok az 1990-es években kiadott könyvecske képes több ezer fontot érni egy árverésen. Ez a könyv azonban a Harry Potter-jelenség kezdetét jelenti. Senki sem látta előre a Harry Potter hatalmas népszerűségét, ezért ezeket a könyveket olcsó papírra nyomtatták. Ez, valamint az a tény, hogy gyerekkönyvről van szó, azt jelenti, hogy a legtöbb példány nagyon rossz állapotban van, látszanak rajta az iskolai hátizsák nyomai. Tele van firkákkal, foltos az üdítőitaloktól, a gerince kifakult a naptól, ahogy a polcon érte.” – magyarázta a szakértő a DailyMailnek.

„Ez itt kivételes. Az egyetlen apró hiba néhány enyhén behajtott sarok és a lapszélek szokásos enyhe barnulása, ami valójában megnyugtató jel a felhasznált olcsó papír miatt. Aggódnék, ha a lapokon nem lenne ez az enyhe elszíneződés. A kötet a világ minden táján vonzó lehet a gyűjtők számára.” – fűzte hozzá a Jim Spencer.

Állatmenhely kapná az összeget

Az alapítvány azt reméli, hogy a fent említett 10 000 fontos (jelenlegi árfolyamon számolva 4,5 millió forintos) álomösszegért sikerül eladni a könyvet. A befolyt összeget mentett állatokra költenék.

„Jelenleg több mint 50 háziállat van a gondozásunkban – köztük kutyák, macskák és nyulak -, és a megélhetési válság miatt sok más állatvédő szervezethez hasonlóan mi is nehéz helyzetben vagyunk.”Egyre több állat kerül a gondozásunkba, mivel a tulajdonosok nehezen tudják eltartani őket, és a költségek miatt egyre kevesebben fogadnak örökbe.” – mesélte Rebecca Busby, az RSPCA Wight-szigeti kirendeltségének adománygyűjtő munkatársa.

A tétel aukciója február 26-án lesz.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés