ACNEWS

Erdogan vesztett – az ellenzéki vezér meghalt VIDEÓ

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
Mehmet Palaz az ellenzéki párt elnökhelyettese volt. Miközben a választás után ünnepelt kollegáival, lezuhant és meghalt.
Hirdetés
Ad image

Mehmet Palaz, a Köztársasági Néppárt (CHP) vezéralakja társaival együtt a Denizli városbeli Kadir Tatik polgármester győzelmét ünnepelték egy erkélyen állva – ami a nagy súly miatt leszakadt.

A balesetben Palaz súlyos fejsérülést szenvedett, a Pamukkale Egyetemi Kórházban meghalt. Palaz mellett további nyolc ember sérült meg – írja a Mandiner.

Vasárnap Törökország fő ellenzéki pártja nagy választási győzelmet aratott a legfontosabb városokban, Isztambulban és Ankarában. Az eredmények nagy csapást jelentenek Recep Tayyip Erdogan számára, aki azt remélte, hogy kevesebb mint egy évvel azután, hogy harmadik elnöki ciklusát indította, visszanyeri az irányítást a városok felett.

Erdogan 21 évvel ezelőtti hatalomra kerülése óta ez volt az első alkalom, hogy pártja országszerte vereséget szenvedett az urnáknál.

A fővárosban, Ankarában az ellenzéki polgármester, Mansur Yavas 60 százalékos arányban olyannyira megelőzte riválisát, hogy már akkor győzelmet hirdetett, amikor a szavazatok kevesebb mint fele volt meg.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés