ACNEWS

Észrevétlen terhesség: kirándulás közben szült a 22 éves lány

Fotó: Unsplash
Fotó: Unsplash
A turista kirándulni megy – aztán hopp, hirtelen gyereke lesz.
Hirdetés
Ad image

Egy horvát nemzeti park zord ösvényének kellős közepén a luxemburgi turistanő hirtelen gyomorfájdalmakra panaszkodott. Ezek annyira megerősödtek, hogy kihívták a mentőket – nem sokkal ezután gyermeket szült. A 22 éves lány addig semmit sem tudott terhességéről.

Az eset szombaton történt a Paklenica Nemzeti Parkban, Zadar kikötőváros közelében. „Egy nő nincs jól, rosszul érzi magát” – hívták a horvát segélyszolgálatot.

„Fogalmunk sem volt, hogy a nő terhes és szülni fog. A hordágyakkal és egyéb felszerelésekkel felmentünk a hegyre. Kicsit több mint egyórás gyaloglás után megérkeztünk és láttunk egy nőt, aki éppen szült egy menedékház WC-jében” – mesélte utóbb Adela Usanovic aneszteziológus.

Csak amikor a helyszínen tisztázódott a helyzet, akkor indult a helyszínre a nőgyógyász. „A baba fejjel előre jött ki, és minden rendben ment. A kislány jól van, időben megszületett, de az átlagosnál kicsit kisebb” – mondja a doktornő, aki történetesen maga is egy közeli menedékházban tartózkodott a családjával.

Az anya és az apa sokkos állapotban került a szülés után – az apa állítólag nem is tudott párja terhességéről. A nem mindennapi esemény után az anyát és a gyermekét hordágyon szállították a völgybe, majd onnan kórházba, ahol most lábadoznak – írja a krone.at  

A nőgyógyász nagyon is elképzelhetőnek tartja, hogy a turistanő egyáltalán nem vette észre a terhességét: „Az ilyen jelenségnek több oka is lehet. Lehetséges, hogy a nőnek nem volt nagyobb a hasa, talán kevesebb tünete volt, bármi lehetséges”.

A luxemburgi házaspár biztosan nem így képzelte el a túráját: kisbabával térnek haza.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés