ACNEWS

2024. September 16.   |   Edit napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Ezek megőrültek: a liszt 80, a tej 45, a cukor 25 százalékkal drágult

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Aggasztó a Nemzetgazdálkodási Minisztérium szerint az áruházláncok brutális mértékű áremelése, az ügyben vizsgálatot indított a kormány.
Hirdetés
Ad image

Aggályos és túlzó a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a brutális  áremelés a nagy üzletláncokban: a liszt ára 80, a tejé 45, a cukoré pedig 25 százalékkal drágult csak júliusban. Emiatt a Gazdasági Versenyhivatal most vizsgálatot indít a kormány kezdeményezésre. A drágulás előzménye, hogy a kormány kényszerintézkedése miatt a kereskedők egy évig annyiért kínálhatták a tejet, a lisztet és a cukrot, amennyiért beszerezték. Most, hogy a kötelező akciók határideje lejárt, elszabadult a pokol.

Pedig a minap a kormány még azzal dicsekedett, hogy a kötelező akcióknak hála,, sikeresen letörték a háborús inflációt. Az RTL Híradóból kiderült, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint az érintett kiskereskedelmi láncok magatartása aggályos, az áremelés túlzók az egyidejű és jelentős mértékű drágulás miatt. Ezért versenyjogi vizsgálatot kezdeményeztek a hatóságnál. Így kiderülhet, ha a kereskedők az áraikat összehangoltan, egymással egyeztetve határozták meg. A Kereskedelmi Szövetség nyugodt a vizsgálat miatt. Raskó György agrárközgazdász szerint a kötelező akciók jelentősen torzították az élelmiszergyártást. Szerinte az ÁFA, a különadók, a bérek és a működési költségek most épültek be az élelmiszerek árába – idézte a Blikk.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés