ACNEWS

Ezekkel a rossz szokásokkal tuti, hogy kinyírod a szíved

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Fiatalon mindenki azt hiszi, hogy sérthetetlen és nem is gondol komolyabb betegségekre.
Hirdetés
Ad image

Pedig a statisztikák szerint a szív- és érrendszeri betegségek egyre több fiatalt érintenek. A szakértők biztosak abban, hogy a legtöbbször mindenki magának idéz elő olyan helyzeteket, amikor a szíve segítségre szorul. Most megmutatjuk azokat a rossz szokásokat, amelyek több problémához vezetnek az egyik legfontosabb szerveddel kapcsolatban.

*Ha öt óránál kevesebbet alszol, a tested stresszes lesz, ami további problémákhoz vezet. Fokozatosan romlik a vérkeringésed, napközben álmosnak érzed magad, és kicsit sem leszel produktív. A tanulmányok szerint azok, akik röviden és alvásmegszakítással pihennek, körülbelül kétszer nagyobb valószínűséggel szenvednek szív- és érrendszeri betegségekben.

*Tudtad, hogy a fizikai aktivitás nitrogén-oxidot termel? Ez egy olyan fontos anyag, amely segít normalizálni a vérnyomást. Ráadásil csak fizikai aktivitás során juthatsz hozzá. A mozgásszegény életmód megváltoztatja a keringési rendszer működését, ilyenkor pedig már nem kerülhető el az orvoslátogatás.

*Veszélyes, ha úgy döntesz, hogy mindent megeszel, amit igazán szeretsz. És ez nem csak a gyorséttermekre érvényes. Ha nem szabályozod a szervezeted kalóriabevitelét, nemcsak az emésztőrendszered zavarod össze, hanem a szívedet és az ereidet is extrán megterheled. A véred megvastagodhat, az erek pedig elvékonyodhatnak. Ugye tudod, hogy a plusz kilók szívrohamot is okozhatnak?

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés