ACNEWS

Ezért rúgták ki Szilágyi Jánost a rádióból

Az idén 86 éves riporter legenda, Szilágyi János elmesélte, miért rúgták ki annak idején a rádióból.

Hirdetés
Ad image

Az idén 86 éves riporter legenda, Szilágyi János elmesélte, miért rúgták ki annak idején a rádióból.

Szilágyi János már nagyon fiatalon, 20 éves korában elkezdett dolgozni egy rádióban, négy évvel később azonban elbocsátották a munkahelyéről.

„Kovalik Karcsi kollégámmal, barátommal Miskolcon dolgoztunk pár napig, annak idején nem volt könnyű szállodában helyet kapni. Így az ottani rádió stúdiójában húztuk meg magunkat. Egyik este felszedtünk két csajt, Karcsi nője nem, de az enyém velem jött, és ott aludtunk együtt a földön. A takarítónő beárult, így mire följöttem Pestre, a vezetőség már mindent tudott. Azonnal kirúgtak, s hosszú évek teltek el, mire újra rádiózhattam” – taglalta Szilágyi János a Bestnek.

A riporter kitért arra is, miért adták annak idején intézetbe a szülei.

„Először akkor kerültem intézetbe egy évre, amikor anyám és apám között – valami nő- vagy férfiügy miatt – feszültségek támadtak, és nem akarták, hogy ennek tanúja legyek. Másodszor akkor, amikor apám évekre Argentínába ment dolgozni külkereskedőként. Anyám ment vele, engem és a két testvéremet három különböző helyre három évre betettek intézetbe, fel sem merült bennük, hogy magukkal vigyenek” – mondta Szilágyi, aki az interjúban elmesélte azt is, hogyan telnek mostanában a napjai.

„Sokat vagyok itthon, olvasok, filmeket nézek, elsősorban dokumentumfilmeket, magazinoknak írok interjúkat, de ez közel sem köti le az energiáimat. Az a szerencse, hogy miután egész életemben jól kerestem, nincsenek anyagi gondjaim, mert az évek alatt összegyűjtött pénzünkből élünk, tehát sehol nem kell kopogtatnom a munkáért.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés