ACNEWS

Ezért zavart el egy biciklist a dühös elefánt – VIDEÓ

Forrás: YouTube/Jasoprakas Debdas
Forrás: YouTube/Jasoprakas Debdas
Hihetetlen felvétel készült. Már 64 millióan látták.
Hirdetés
Ad image

A videón az látható, hogy – az indiai Nyugat-Bengálban, a Chalsha Nagrakata úton – egy ázsiai elefántcsorda rangidős nősténye éppen ellenőrzi a közlekedésbiztonsági helyzetet, mielőtt átengedné családját az úttesten.

Szemmel láthatóan nem igazán örül, amikor észrevesz egy kerékpárost, ezért azonnal cselekszik. Eltünteti az útból a férfit egy látszólagos támadással. Miután végzett a kerékpárossal, szembefordul két autóval is, hogy megbizonyosodjon arról, azok már megálltak. Amikor a szembejövő forgalom is engedelmeskedik neki, jelt ad. Ekkor a családja előbukkan az aljnövényzetből, és biztonságosan átkelnek az úton.

Az ázsiai elefántok rendkívül szociálisak, összetett interakciókkal és kapcsolatokkal bírnak. Nyolc és tizenkét egyedből álló csordákban élnek – írja az a-z-animals.com. A csordát egy matriarcha vezeti, aki általában a csoport legidősebb nősténye. Amint ebben a videóban is látható, ő a felelős a csordáért. Ugyanakkor az összes nőstény egyformán részt vesz a fiatalok gondozásában. A hím borjak viszont tinédzser korukban elhagyják az állományt. A nőstények azonban egy csordában maradnak egy életen át.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés