ACNEWS

2024. September 07.   |   Regina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Fegyházba küldte a bíróság a grúz embercsempészt

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
A férfi Domaszéken 20 szír és 15 marokkói állampolgárt zsúfolt be egy furgonba, akikkel Budapesten rendőrautónak ütközött.
Hirdetés
Ad image

A bíróság  8 év fegyházbüntetésre és 10 év kiutasításra ítélt egy georgiai férfit, aki 35 embert akart kicsempészni Magyarországról. Eközben autós ámokfutást rendezett, ami végül egy budapesti balesettel ért véget. A vádirat szerint 2022 decemberében a férfi arra vállalkozott, hogy pénzért, a megbízója által biztosított furgonnal migránsokat visz Magyarországról Ausztriába. A gépkocsi szellőztetés nélküli raktere nem volt alkalmas arra, hogy biztonságosan utazzanak benne. A vádlott a furgonnal a magyar-szerb államhatár közelébe, Domaszék környékére ment. Ott 20 szír és 15 marokkói állampolgár szállt be hozzá.

Budapestig menekült

A grúz férfi ezt követően az M5 autópályán Budapest irányába indult. Azonban a rendőrség az autópálya újhartyáni felhajtója közelében követni kezdte a járművet. Amikor megpróbálta megállítani, a vádlott a hang- és fényjelzést figyelmen kívül hagyva nagy sebességgel tovább haladt. Menekülése közben többször áthajtott a piroson. A sofőr ezután, az esti órákban az I. kerület, Attila úton szándékosan nekihajtott egy rendőrautónak, majd az ütközés miatt meghibásodott gépkocsiból kiugrott, és elfutott.

11 autóval ütközött

Azonban a járőrök elfogták. Az elkövető menekülés közben 11, anyagi kárral járó közlekedési balesetet okozott. A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a férfit bűnszervezetben, a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével vádolta. A Budai Központi Kerületi Bíróság A előkészítő ülésén a grúz embercsempész beismerte a bűnösségét. Ezért őt a bíróság 8 év fegyházbüntetésre és 10 év kiutasításra ítélte. Az ítélet nem jogerős, ellene a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés