ACNEWS

Fehérorosznak tapsolnak majd az US Open döntőjében

Fotó: Képernyőfotó/Eurosport
Fotó: Képernyőfotó/Eurosport
Sabalenka szombaton második Grand Slam-címét célozza meg, miután a fehérorosz idén már megnyerte az Australian Opent.
Hirdetés
Ad image

A mindössze 19 éves közönségkedvenc és helyi hős, Coco Gauff először jutott be a New York-i US Open döntőjébe. Tegnap este az Arthur Ashe Stadionban 6-4, 7-5-re győzte le a cseh Karolina Muchovát, és szombaton első Grand Slam-címéért játszik.

A világranglista hatodik helyezettjének a 2022-es francia nyílt teniszbajnokság után ez lesz a második döntős szereplése a teniszbajnokságon. Gauff az Egyesült Államok hazai győzelmében reménykedik Flushing Meadowsban. „Gyerekként sokat néztem ezt a tornát. Sokat jelent nekem” – mondta Gauff, amikor köszönetet mondott a közönségnek. Hozzátette: „a munka még nem ért véget.”

A francia nyílt bajnokság döntőse, Muchova ellen Gauff 2:03 óra játék után a hatodik meccslabdáját használta ki, hogy eldöntse a mérkőzést. Az sem zavarta meg, hogy a második szett elején 50 perces megszakítás következett egy klímatüntetés miatt. A szervezők szerint egy aktivista mezítláb ragasztotta magát a lelátó padlójára.

Amikor a sajtótájékoztatón erről kérdezték, Gauff őszintén nyilatkozott. „Hiszek a klímaváltozásban, bár azt nem tudom, ezzel kapcsolatban most mi ellen tiltakoztak. Mivel békésen történt, nem tudok túlzottan felháborodni rajta. Ha úgy érezték, hogy ezt kell tenniük ahhoz, hogy hallassák a hangjukat, akkor nem haragudhatok rájuk.”

Gauff a fehérorosz Aryna Sabalenkával találkozik a döntőben. A világranglista második helyezettje, 2:1 arányban győzte le Madison Key-t, ezzel megakadályozva egy tisztán amerikai döntőt – írja a blich.ch.

Sabalenka, aki az elmúlt két évben az elődöntőig jutott New Yorkban, erős idegzetről tett tanúbizonyságot. Hibás kezdése után Keys a második elődöntőben tükörsimán, 6-0-ra hozta az első játszmát, és a másodikban is hamar breakelőnybe került. Aryna Sabalenka azonban innen visszajőve tudta megnyerni a meccset. A 25 éves játékos a két rövidítésben is megmutatta klasszisát, és esélyt sem adott az amerikainak.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés