ACNEWS

Felmosta a padlót Hosszú Katinkával az olimpiai bajnok úszó

Hosszú Katinka / Fotó: MTI/Illyés Tibor
Hosszú Katinka / Fotó: MTI/Illyés Tibor
Czene Attila olimpiai bajnok úszó szerint Hosszúnak változtatnia kellene a stílusán, ha sportvezetőként komolyak az ambíciói.
Hirdetés
Ad image

Újabb úszólegenda mosta fel a padlót a goromba, vállalhatatlan modorú Hosszú Katinkával. Hargitay András után most Czene Attila olimpiai bajnok úszó is figyelmeztette őt, hogy változtasson a stílusán, ha sportvezetőként komolyak az ambíciói. Mint ismert, Katinka az olimpia alatt elérte, hogy ne a visszatérésére készülő, olimpiai aranyéremért úszó Milák Kristófnak figyeljen az ország, hanem  rá. Pontosabban a nyílt levelére. Amiben modortalan hangnemben alattomosnak, gerinctelennek nevezte a sportág vezetőit. És felszólította őket a lemondásra. Ráadásul Wladár Sándor úszóelnököt  szarjankónak nevezte egy üzenetében.

Hosszúnak változtatnia kellene

De honnan van ez a gyilkos indulat, ez a végtelen düh a háromszoros olimpiai bajnok úszónőben? Talán mert nem valósult meg az akadémiája? Mert a legutóbbi olimpiára nem tudta magát kvalifikálni? Mert nem tudott szépen, méltó módon elbúcsúzni az úszástól? Eközben mára a szurkolók is elfordultak tőle. Csak Katinka tehet arról, hogy a neve hallatán már nem a sporteredményei, hanem a botrányos megjegyzései jutnak az emberek eszébe. A szintén olimpiai bajnok, egykori sportállamtitkár Czene Attila szerint Hosszúnak változtatnia kellene, ha sportvezetőként komolyak az ambíciói.

Czene Attila szerint Hosszú Katinka kirohanása Milák kapcsán nem volt éppen helyénvaló. Az időzítése nagyon szerencsétlen volt, hiszen zajlottak még az olimpia úszószámai, sőt utána a paralimpiáé is. „Annak idején, amikor Katinka úszott, versenyei közben soha nem voltak olyan, személyét érintő interjúk, amelyek ellene irányultak volna…Az időzítés mellett a stílusban is van hová fejlődnie. Ha úgy is véli, igaza van, sportdiplomataként nem lehet így kommunikálni” – magyarázta Czene Attila egykori sportállamtitkár.

Egyedül nem vívhatja meg a harcát

Czene Attila szerint nagy kérdés, hogy Wladár türelme meddig tart. Az elnök már beszélt arról, hogy „engem szarjankózik, meg mindenféle üzenetben kritizál. Még nyelem a gyalázatot, de már nem sokáig.” Erre Katinka egyik nyilatkozatában azt állította, hogy Wladár burkoltan megfenyegette őt.

Ha egy sikeres sportoló elmondja a véleményét, oda kell rá figyelni. Nem lehet szőnyeg alá söpörni, de egyedül nem vívhatja meg a harcát – vélte bölcsen Czene. Katinkának partnereket kell maga mellé állítania, és tapasztalatot kell gyűjtenie sportvezetőként. De az nem úgy megy, hogy egyszer csak leszállunk a medencekőről, és másnap már a szövetség élén találjuk magunkat” – tette hozzá Katinka esetleges elnöki ambícióiról Czene Attila.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés