ACNEWS

Figyelemfelhívó akciót tartanak a koraszülöttek világnapján

A koraszülöttek világnapja alkalmából a Melletted a helyem Egyesület speciális akcióval, lila süteményekkel szeretné felhívni a figyelmet a legkisebbek romló esélyeire. Emellett - folytatva a hagyományt - lila színnel világítják meg a Szabadság-szobrot, valamint a Debreceni Egyetem épületeit - közölte az egyesület szerdán az MTI-vel.

    

Hirdetés
Ad image

A koraszülöttek világnapja alkalmából a Melletted a helyem Egyesület speciális akcióval, lila süteményekkel szeretné felhívni a figyelmet a legkisebbek romló esélyeire. Emellett – folytatva a hagyományt – lila színnel világítják meg a Szabadság-szobrot, valamint a Debreceni Egyetem épületeit – közölte az egyesület szerdán az MTI-vel.

    

A közleményben emlékeztettek, a koraszülöttek szimpátiaszíne a lila, amely a reményt, a kitartást és a bizakodást szimbolizálja. Ezért az egyesület a Magyar Cukrász Ipartestület közreműködésével az összes magyar cukrászt felkérte, hogy november 17-e, a koraszülöttek világnapja alkalmából készítsenek lila süteményeket.
A cukrászdákban megjelenő lila sütik megvásárlása a korszerű hazai koraszülött-ellátást támogatja.
Közölték azt is, hogy Magyarországon körülbelül minden tizedik gyerek kezdi koraszülöttként az életet. A nem megfelelő ellátás miatt ők nagy hátrányból vagy élethosszig tartó fogyatékossággal indulhatnak neki az életnek, megfelelő eszközökkel, módszerekkel azonban ennek kockázatát nagy mértékben lehet csökkenteni.
A koronavírus nehéz helyzetet teremtett a koraszülött osztályokon: a látogatási korlátozásokat itt is érvénybe léptették, a szakmai ajánlások ellenére sem tesznek kivételt a legkisebbek túlélési esélyeinek javítása érdekében. A Melletted a helyem Egyesület azonnali cselekvésre szólította fel a politikai döntéshozókat, a közegészségügyi szakértőket és az egészségügyi szakembereket a „zéró szeparációs elv” érdekében – írták.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés