ACNEWS

Fityiszt mutatott a halálnak Noémi, kis híján megölte a vírus

Kis híján megölte a Covid a 35 éves, debreceni nőt. Öt hétig kómában feküdt, újra kellett tanulnia mindent: járni, beszélni, írni.
Hirdetés
Ad image

A Debrecenben lábadozó Noémi hiába kapott három védőoltást is a Covid ellen, mégis megtámadta a tüdejét és kis híján megölte őt a betegség. Emiatt mesterséges kómába került, majdnem megölte őt a vírus, de Noémi a végén fityiszt mutatott a halálnak. Újra kellett tanulnia járni, beszélni, írni, amíg Noémi él, nem felejti el azt a tortúrát, amin átment a koronavírussal való harc során. Pár napja elhagyta az intenzív osztályt, de már arra készül, hogy visszatér ausztriai munkahelyére.

Tönkretette a tüdejét a vírus

„Ausztriában dolgozom, ott kezdtem el érezni az első tüneteket. Nehéz nyeléssel kezdődött, aztán jött a köhögés” – idézte fel a Blikknek a történteket 35 éves nő. Mire Noémi hazaért Debrecenbe, olyan rossz állapotba került, hogy rohamkocsi száguldott vele a kórházba. Kiderült, az egész tüdejét tönkretette a betegség. Azonnal az intenzív osztályra került, akkorra a tüdeje 95 százaléka roncsolódott. Az orvosok úgy döntöttek, mesterséges kómába helyezik. Gép segítette a légzését, gégemetszést hajtottak végre rajta. Noémi családjának minden nap azt mondták az orvosok, hogy nem tudják, meddig tart még ki, jöjjenek be és búcsúzzanak el tőle. Amíg altatásban van, a barátai beszéljenek hozzá, tartsák benne a lelket, hogy ne adja fel. „Amikor újra magamhoz tértem, csak tátogni tudtam, nem jött ki hang a torkomon –folytatta Noémi. – Egy idő után már annyira bosszantott a helyzet, hogy kértem egy papírt és tollat, hogy leírjam, amit mondani szeretnék. Én is meglepődtem, amikor rájöttem, hogy erre sem vagyok képes: betűk helyett csak egy egyenes vonalat tudtam húzni a papírra.”

Újra tanul járni, írni, beszélni

A hetekig tartó mesterséges kóma után Noémi izmai elsorvadtak. Járókerettel próbált meg közlekedni, amiben gyógytornászok segítették. Egy nap úgy döntött, nem próbálkozik tovább a járókerettel, amíg egyedül volt, megpróbált a falnak támaszkodva önállóan járni. Ami hihetetlen módon sikerült neki. A látogatóba érkező édesanyját már így fogadta. Amilyen gyorsan tönkrement a fiatal nő egészsége, most olyan elszántsággal próbálja összeszedni magát. Noémi elismerte, nagyon nehéz volt erősnek maradnia. Betegsége alatt végig azt érezte, hogy elveszíti a küzdelmet és végez vele a vírus. Ám végül – maga sem tudja honnan – erőt tudott meríteni, és meggyógyult. Azt tervezi, hogy nyáron a munkahelyére is visszatér.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés