ACNEWS

2024. September 28.   |   Vencel napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Fogdába zárták Mihály bácsit a földbe ásott milliók miatt

Fotó: shutterstock
Fotó: shutterstock
Rejtélyes milliók miatt került rács mögé az idős nagypapa, akit a faluban most egyszerre irigyelnek és sajnálnak.
Hirdetés
Ad image

Miközben a 78 éves Mihály bácsi  fogdában ül, a dunántúli falucska kocsmájában napok óta az általa elásott, rejtélyes milliók szolgáltatják a témát. Van, aki irigyli, más sajnálja miatta a nagypapát. Először arról beszélgettek, hogy az öreg bizonyára kincset keres, azért túrta fel a kertjét. Aztán szombaton kiderült, hogy nejlonba fóliázott pénzköteget bányászott ki a földből. A rosszindulatú szomszédok rögtön fölnyomták a nagypapát, akinél megjelentek a rendőrök. Átvizsgálták az udvart, ahol több nagy, lefóliázott pénzköteget találtak a földben – írta a profitline.hu.

Hamar kiderült, hogy Mihály bácsi egy hosszú ideje fennálló adócsalási ügy részese lehet. A rendőrség szerint a forintkötegek mellett a  dollár- és euro bankjegyeket valószínűleg évekkel ezelőtt ásták el. Akkoriban Mihály bácsi még egy helyi vállalatnál dolgozott, amelyet később adócsalás miatt vizsgáltak. Azonban a nagypapa azt állítja, egy régi barátja bízta rá a pénzt, arra kérve, hogy „őrizze meg, amíg szükség nem lesz rá”. Ő nem tudott a pénz eredetéről, és csak baráti szívességet tett.

A falubeliek megosztottak Mihály bácsi ügyével kapcsolatban. Egyesek szerint ő csak egy ártatlan báb a nagyobb bűnözők kezében. Mások azonban úgy vélik, tudnia kellett volna, hogy valami nem stimmel. Ráadásul az öreg házában megtalálták a közeli városban eltűntnek hitt festmények egyikét is. Ami újabb kérdéseket vet fel Mihály bácsival kapcsolatban. Az idős férfi jelenleg őrizetben van. A rendőrség pedig folytatja a nyomozást, hogy kiderítse a pénz eredetét, és hogy vannak-e további érintettek az ügyben. A nagypapa ügyvédje szerint védence tagadja a vádakat, és bizonyítani kívánja ártatlanságát.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés