ACNEWS

Földcsuszamlás: több ezer ember halt meg

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Egy földcsuszamlás következében több mint 2000 ember vesztette életét Pápua Új-Guineában. Még mindig nem találtak meg mindenkit.
Hirdetés
Ad image

Pápua Új-Guineában földcsuszamlás volt, ami több mint 2000 embert temethetett be élve. Az ENSZ már most több száz halottról számol be, de a nemzeti polgári védelmi ügynökség ma azt közölte, hogy a pusztítás óriási. „Félő, hogy azokat, akiket maga alá temetett a föld már nem fogjuk élve megtalálni.” – idézte a Bild az ENSZ közleményét. „Már három nap és hét óra telt el a katasztrófa óta. Versenyt futunk az idővel, miközben az a kérdés, hogy mennyire tudjuk biztonságban tartani az embereket” – mondta Serhan Aktoprak, a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) munkatársa.

A mentőakció ugyanis rendkívül nehéz, miután a hegyvidéken fekvő Enga tartományban, ahol a természeti katasztrófa történt még mindig nem stabil a föld. „A helyzet szörnyű, a föld még mindig csúszik, ömlik a víz. Ez hatalmas kockázatot jelent minden érintett számára.”

Pápua Új-Guinea a Csendes-Óceán délnyugati részén található, így nem ritkák a heves esőzések a térségben. Idén is több áradás történt, aminek következtében megindult a föld. Csak márciusban 23-an haltak meg egy közeli tartományban emiatt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés