ACNEWS

Rettegés Nápolyban: földrengés rázta meg az olasz várost

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
A lakók rémülten szaladtak ki az utcára, sokan a szabad ég alatt töltötték az éjszakát attól félve az újabb, erősebb lökéshullámoktól.
Hirdetés
Ad image

Pánikba esve rohant utcára a fél város hétfő este, miután megmozdult a föld – adta hírül az MTI. Ugyanis a rettegő nápolyiak attól féltek, újabb rengések követik a földmozgást. Sajtójelentések szerint a rengést a környező településeken is érezték. A rövid, de erőteljes földlökést több, kisebb földmozgás előzte meg. Az Amerikai Földtani Intézet (USGS) 4,1-es erősségűre becsülte földrengés mértékét, melynek epicentruma a Campi Flegrei vulkáni terület térségében volt, 10 kilométeres mélységben.

Egyelőre nem érkeztek jelentések nagyobb károkról vagy áldozatokról a tűzoltósághoz. Azonban a házak falában keletkezett repedésekről és leomló vakolatdarabról igen. A mentőegységek ezekben a percekben is kárfelmérést végeznek. Különösen az epicentrum környékén álló házak mozdultak meg – panaszolták helyi lakosok a Corriere del Mezzogiorno című helyi lapnak. Az MTI jelentése szerint a térségben legutóbb tavaly szeptemberben regisztráltak egy 4,2-es erősségű földrengést.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés