ACNEWS

Forma-1: Alonso az élre pattintotta magát a második szabadedzésen

Fotó: Aston Martin
Fotó: Aston Martin
A kétszeres spanyol világbajnok nagy esőmenő: a Kanadai Nagydíjon az első helyről várja a harmadik szabadedzést.
Hirdetés
Ad image

Az Aston Martin versenyzője, Fernando Alonso végzett az élen a Forma-1-es Kanadai Nagydíj félig-meddig esős második szabadedzésén. Megelőzve George Russellt, valamint Lance Strollt. A Red Bull világbajnok versenyzője, Max Verstappen komoly technikai gondokkal küszködött.

A második edzésen a körözés száraz aszfalton indult, ami lehetőséget adott arra, hogy a teljes mezőny munkához lásson Montrealban. Hamarosan azonban megérkezett az égi áldás a pálya fölé, így ismét a Pirelli intermediate-abroncsai kerültek előtérbe. A leggyorsabb kört végül Fernando Alonso futotta az Aston Martinnal. A spanyol pilóta a Pirelli lágy abroncsaival 1 perc 15,810 másodperces kört futott, közel fél másodperccel megelőzve a Mercedes ifjú versenyzőjét, George Russellt. A 3. helyen a másik Aston Martinnal a hazai közönsége előtt versenyző Lance Stroll zárt.

A Ferrari versenyzői közül Charles Leclerc tudott csak a top 10-ben végezni: a monacói a 4. helyen zárt, megelőzve Daniel Ricciardót és Kevin Magnussent. A legjobb 10 között zárt még Lewis Hamilton, Yuki Tsunoda, Alex Albon, valamint a Red Bull-lal nemrég szerződést hosszabbító Sergio Perez is.

Max Verstappen mindössze 4 körig jutott, és a 18. helyen zárt, miután komoly problémák merültek fel versenyautójával. A holland a bokszba hajtott, ahol jelezte, füstöt érez, ezt követően az RB20-ast elkerítették a Red Bull garázsában, a szerelők pedig kellő óvatossággal — az áramütés veszélyeitől tartva — kezdték el annak vizsgálatát. Nem sokkal később a Red Bull megerősítette, az ERS-rendszerrel akadtak problémáik. A Forma-1-es Kanadai Nagydíj programja szombaton, magyar idő szerint 18 óra 30 perckor folytatódik az utolsó szabadedzéssel. Az időmérőt 22 órától rendezik – írta az f1vilag.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés