ACNEWS

2024. September 07.   |   Regina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Forma-1: itt a vége, kirúgja Ricciardót a Red Bull

Fotó: racingbulls
Fotó: racingbulls
Nem kegyelmez Helmut Marco a Red Bull tanácsadója az ausztrál pilótának, akit lapátra tesz, a székébe Liam Lawson ülteti a 2025-ös szezonban.
Hirdetés
Ad image

Daniel Ricciardo a Forma-1 legnépszerűbb pilótája,. Azonban ez sem menti meg attól, hogy a jövő évi szezonban kirúgja a Red Bull. Az ausztrál pilóta tavaly került vissza az F1-es mezőnybe az akkor még AlphaTauri néven szereplő istállóhoz. Azzal a céllal, hogy bizonyítsa tehetségét, és esélye legyen arra, hogy 2025-től újra a Red Bull Racingnél versenyezzen Max Verstappen oldalán – írta az f1vilag.hu. Azonban az ausztrál azóta sem tudott kimagaslóan teljesíteni, igaz, abban az autóban nem is lehet. De az sokat elárul, hogy a csapattársa, Yuki Tsunoda rendre jobb teljesítményt nyújt nála. Ezért a japán pilóta ki is érdemelte új szerződését az RB csapatánál. Ricciardo jövője ugyanakkor továbbra is kérdéses.

Tsunoda csapattársa 2025-ben alighanem Liam Lawson lesz majd. Aki a tavalyi szezon második felében igencsak eredményesen helyettesítette a csuklótörést szenvedett Ricciardót. „A tulajdonosok világossá tették, hogy az RB egy juniorcsapat, és ennek megfelelően kell cselekednünk” — mondta Helmut Marko a Kleine Zeitungnak adott interjújában. „A cél [Riccardo számára] az volt, hogy kiemelkedő teljesítménnyel szóba kerülhessen a Red Bullnál. Ez az ülés most Sergio Perezé, így a terv meghiúsult. Most már egy fiatal versenyzőt kell beültetni. Ez lenne Liam Lawson.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés