ACNEWS

Forma-1: kirúgta Ocont az Alpine, nem kap új szerződést

Fotó: m4Sport
Fotó: m4Sport
Megadta pilótájának az elegáns távozás lehetőségét a francia csapat, miután az agressziója miatt tarthatatlanná vált a helyzete.
Hirdetés
Ad image

Sokan számítottak rá, hogy öt szezon után megválik Esteban Ocontól a legendás francia csapat. Vagyis év végén nem hosszabbít vele szerződést. Ez most bekövetkezett, miután Bruno Famin az Alpine csapatfőnöke Monacóban belengette. Nem maradt következmények nélkül az állandó mérgező légkört teremtő, belviszályt teremtő Esteban Ocon újabb balesete. Utóbbit ezúttal is a csapattársának, Pierre Gaslynak okozta, akit a Monacói Nagydíjon felöklelt.

Ezért nem szívlelték a pilóták

Az Alpine és Ocon ma bejelentették, hogy év végén elválnak az útjaik. Mindez oly módon történt, hogy Ocon szezon közben másik csapatot keresgélt, de nem talált. Elbocsátásával viszont nagymértékben romlott a tárgyalási pozíciója. „Életem jelentős időszakát töltöttem ennél a Forma–1-es csapatnál. Miközben öt éve voltam itt teljes állású versenyzőként, a profi pályafutásom is Enstone-ban kezdődött, amikor még tinédzser voltam, szóval ez mindig egy különleges hely marad a számomra” – magyarázta Ocon.

Mint ismert, a távozó franciát Sergio Pereztől Fernando Alonsón át Pierre Gaslyig egyetlen csapattársa sem szívlelte. Mert valamennyiükkel szemben feszült, mérgező légkört teremtett. Az őt leköröző, háromszoros világbajnok Max Verstappen pedig majdnem megverte a paddockban, miután a futamon nekiszorította a pálya falának. Az incidens miatt Verstappent közmunkára ítélte az FIA. „Először is szeretném megköszönni Esteban elmúlt öt évben a csapat iránt mutatott elkötelezettségét! Az itt töltött időszak alatt fantasztikus pillanatokat ünnepeltünk együtt, melyek közül a legjobb a 2021-es Magyar Nagydíj volt az emlékezetes futamgyőzelemmel.”

Gasly marad az Alpine-nál

„Még mindig van hátra tizenhat versenyünk, amit együtt teljesíthetünk 2024-ben, és a cél egyértelmű: csapatként fáradhatatlanul folytatni a munkát, hogy a lehető legjobb eredményeket érjük el a pályán. Szeretnénk minden jót kívánni Estebannak a pályafutása következő fejezetéhez, amikor az majd elérkezik” – idézte az m4Sport a francia csapatvezető szavait. Az Alpine jelezte, folyamatban van a 2025-ös versenyzőfelállásuk bejelentése. Másik versenyzőjük, Pierre Gasly jövője egyelőre szintén csak az év végéig biztos Enstone-ban, de az Autosportszerint van esély a maradására.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés