ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Forró vízben lelte halálát a békéscsabai takarítónő

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Forró vizes aknába esett egy nő munka közben. Öt nap múlva belehalt az elszenvedett égési sérülésekbe.
Hirdetés
Ad image

Forró vizes aknába esett egy békéscsabai gyárban egy nő tavaly augusztusban. A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint egy gépkezelő egy sterilizáló gép karbantartását végezte éppen, amikor leemelte annak az aknának a tetejét, amelybe a gépből a forró vizet szokták beleengedni. A 24.hu beszámolója szerint a férfi ekkor arrébb ment pár métert, hogy megnyissa a leeresztő csapokat. A takarítóként dolgozó nő azonban nem vette észre, hogy nyitva van a fedél és belezuhant az aknába. Amibe ömlött bele a forró víz.

A szerelő azonnal a nő segítségére sietett és kihúzta az aknából, azonban így is megégett csaknem a 90 százaléka a nő testének. Mentőhelikopterrel szállították kórházba, azonban nem tudták megmenteni az életét. Öt nappal később belehalt az égési sérüléseibe. A történtek vizsgálata során felmerült, hogy foglalkozási szabályszegés vezetett a balesethez, miután a karbantartáshoz nem lett volna szükséges leemelni az aknafedőt.

A rendőrség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett, gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást a gépkezelő ellen. A nyomozást most zárták le, az iratokat továbbadták az ügyészségfelé vádemelési javaslattal.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés