ACNEWS

Francia páros: élettársát nevezte ki miniszternek a meleg kormányfő

Gabriel Attal - 2019 / Fotó: wikimedia - Selbymay
Gabriel Attal - 2019 / Fotó: wikimedia - Selbymay
A jelenlegi francia kormányfő és a külügyminiszter korábban, 2017-ben alkotott párost. Ezt nyíltan felvállalták. Szakításukat azonban nem jelentették be még hivatalosan.
Hirdetés
Ad image


Macron elnök 70 éves felesége, Brigitte már akkor megkedvelte a nyiltan homoszexuális Gabriel Attalt, amikor az oktatási miniszterként fellépett az iskolai zaklatások ellen. Néhány nappal ezelőtt pedig a férje, a francia elnök is megerősítette rendíthetetlen bizalmát: Attalt nevezte ki francia kormányfőnek.

A bizalmi láncolat azonban itt még nem ért véget.

Most Attal miniszterelnökként Stephane Sejournét nevezte ki külügyminiszterré. Sejourne és Attal 2017-ben élettársi kapcsolatot tartott fenn, és szakításukat soha nem jelentették be hivatalosan. Attal azonban októberi nyilatkozatában, amelyet a Közélet Átláthatóságáért Felelős Főhatósághoz intézett, azt állította, hogy nincs partnere – írta az AP hírügynökség.

A Politico terjedelmes cikkben emelte ki, hogy Franciaország új kormányfője a párizsi elitbe tartozik, aki fiatal kora ellenére jelentős politikai tapasztalattal rendelkezik. Az édesapja, Yves tunéziai zsidó származású. A családja több tagját a második világháború idején deportálták. Édesanyja Oroszországból származik, aki a gyermekét ortodox keresztény szellemben nevelte. A lap szerint a 34 éves kormányfő a felmérések szerint jelenleg a legnépszerűbb francia politikus.

Stephane Sejourne friss kormányzati feladatköre mellett Emmanuel Macron elnök politikai pártját és az Európai Parlament Renew képviselőcsoportját is vezeti.

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés