ACNEWS

Friss felmérés: az ukránok már megértik a háború elől bujkálókat

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Az ukránok többségének már nagyon elege van a háborúból, és békét szeretne. Már nem is reménykednek abban, hogy nyerhetnek.
Hirdetés
Ad image

Az ua-reporter felméréseiből derült ki, hogy az ukránok közel 54 százaléka már torkig van a háborúval, és minél előbb a végét szeretné. A válaszadók nem akarnak meghalni a háborúban és megértéssel viszonyulnak azok iránt, akik elhagyták az országot vagy megpróbálnak elmenekülni a mozgósítás elől. A dezertőrök iránti lojalitás leginkább a déli megyékben tapasztalható, ahol 70 százalék felett van a megértést tanúsítók száma.

Ugyanakkor mintegy 43 százalék szégyenletes cselekedetnek tartja, hogy hadköteles férfiak nem a hazájukat védik, hanem elrejtőznek a mozgósítás elől.

A felmérés szerzői arra a következtetésre jutottak, hogy a mozgósításhoz való ellentmondásos hozzáállás jelentős kihívást jelent az állam katonai és politikai vezetése számára.

Egy másik eredmény felmérései szerint, az ukránok mindössze 25,4%-a számít arra, hogy az ország helyzete jobbra fog változni, a válaszadók 42,2%-a pedig úgy véli, hogy hamarosan vagy biztosan nem fog bekövetkezni a pozitív változás – írja a karpathir.com.

A válaszadók 56,1%-a értékeli rossznak vagy nagyon rossznak az ukrajnai társadalmi-gazdasági és politikai helyzetet. Ugyanakkor csak 24,6% – teljesen normális vagy normális.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés