ACNEWS

Gáztámadás történt egy középiskolában: két diák a felelős

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Két diák egy ügyes, de bűzös húzással elérte, hogy evakuáljanak egy középiskolát. Több tanuló kórházba került.
Hirdetés
Ad image

Messziről bűzlött a két unatkozó diák csínye: az egész iskolát bélgázosították.

Először csak a középiskola ebédlőjének közelében éreztek valami furcsa szagot. Ami egyébként egyes menzákon nem annyira számít újdonságnak. A vezetőség viszont biztosra ment, és délután egy óra körül kiürítették az egész épületet… a diákok legnagyobb örömére.

Másnap a tanítás a szokásos módon folytatódott… volna.

Délelőtt 11:30 körül, ugyanis a tanároknak ismét kikellett üríteniük az iskolát, mert erőteljesen terjengett az szellentésszag mindenhol.

Nem sokkal később jópár gyengébb gyomrú diák rosszul lett. Erős fejfájásra és hányingerre panaszkodtak. A mentők a közeli kórházakba szállították őket.

Másnap már ki sem nyitott a tanoda, hogy megtalálják az orrfacsaró bűz forrását.

Végül a texasi iskola vezetősége és az időközben kihívott rendőrség megtalálta, amit keresett: Egy Hensgaukt márkájú „fing spray”-t – a termék a reklámok szerint extra büdös – a szellőzőrendszerbe fújták.

A rendőrség közölte, hogy szándékos esetről van szó. (Nahát!)

Pár nappal később, alapos nyomozás után a rendőrség szimatot fogott. Végül a 18 éves Florest és meg nem nevezett barátját letartóztatták. A tinédzsereket később fejenként 3000 dollár (kb. egymillió forint) óvadék ellenében szabadon engedték.

Wendy Baker, a 18 éves fiú ügyvédje azt mondta: „Mélységesen sértő, hogy ezt a fiatalembert ilyen bűncselekménnyel vádolják. Ha Texas állam nem tér észhez, alig várja, hogy magasabb bíróságon támadhassa meg az ügyet.”

Az illetékes ügyészség írásos közleményében azt írta, hogy ez az eset túlmutat egy ártalmatlan iskolai csínytevésen. Ugyanakkor az igazságszolgáltatásra való törekvésük során figyelembe kívánják venni a vádlott életkorát – számolt be róla a Bild.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés