ACNEWS

Gégedaganattal műtik Lehoczki Lászlót, a világhírű mentőkutyást

Fotó: Spider Mentőcsoport
Fotó: Spider Mentőcsoport
Egy ország mozdult meg a kérésre, és ment el véradásra, hogy ezzel segítsen segítsen a Spider Különleges Mentőcsapat alapítójának.
Hirdetés
Ad image

Gégedaganattal műtik Lehoczki Lászlót, a világhírű mentőkutyást, akinek pénteki operációja miatt egy ország ment el irányított véradásra. Lehoczki nevét 25 éve a kutyája, Mancs hőstette után ismerte meg a  világ, amikor a törökországi földrengést követően egy élő kislányt talált a romok alatt.

El akarják venni tőle a múltját

De mi történt Lehoczkival, hogy megtámadta a súlyos kór? „Ez a betegsége az elmúlt év küzdelmének a következménye! Aki követi őt, tudja, mit műveltek vele: a Spider nevet és az egész életét, szakmai múltját el akarják venni tőle, eltörölni, mintha sosem lett volna… Hát, ez bizony megrengette az egészségét!” – fakadt ki a Blikknek Lehoczki felesége. Aki elmondta, hogy a férje beleroppant a miskolci önkormányzattal vívott harcába. Pedig tavaly még ünnepelték, díszpolgári címet adományoztak neki. Csak éppen nem kapta vissza a kutyaoktatói bázisát, amit ő hozott létre. Elvették az értékes eszközeit, de még a Spider márkanevet is.

A törökök hálásabbak, mint Miskolc

Ez és a pereskedés vezetett oda, hogy megtámadta a rák, 60 kilót fogyott, már a beszéd is nehezére esett. Lehoczki Lászlót jelenleg a debreceni klinikán ápolják, pénteken életmentő műtéten esik át. „Nagyon jólesett, hogy szinte az egész ország megmozdult értem, még a török nagykövetség is, amiért köszönet mindenkinek. Törökországban még mindig jó szívvel gondolnak rám, amiért Hope kutyámmal megmentettem egy kislány életét – mondta a lapnak Lehoczki. – Hope-ot már egy hete nem láttam, amire még nem volt soha példa, annyira összenőttünk. De Bea most elhozta hozzám. Olyan boldogok voltunk, Hope összevissza ugrált és puszilt örömében.”

Most ennyi idő után kiderült, hogy a magyar különleges mentő helytállását nem felejtették el a törökök.   Lehoczki Lászlót díszvendégnek meghívták Budapestre, a Magyar–Török Kulturális Évad alkalmából rendezett könyvbemutatóra és kiállításra. Ráadásul a híres életmentő kutyái – Mancs és Hope – is szerepelnek a most megjelent kiadványban és a kiállítás egyik festményén is.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés