ACNEWS

Gigászi tavaszi dugók: már terelnek a sztrádákon

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Ezeket a sztráda és útszakaszokat érdemes elkerülni a következő hetekben.
Hirdetés
Ad image

Folytatódnak a tavaly megkezdett felújítások a gyorsforgalmi utakon. Az M7-es autópályán három helyszínen – a Kőröshegyi völgyhíd, Balatonlelle és Becsehely térségében – a terelések kiépítésével elindultak az idei szintrehozási munkálatok. A héten az M7-esen a tönkrement burkolat cseréjének előkészítő munkái is megkezdődnek. Tájékoztatta az MTI-t a MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A szakemberek a következő héten az M3-ason is megkezdik a szintrehozást, az idei felújítások legnagyobb része ezt a sztrádát érinti. Az M1-es autópályán a húsvéti nagyobb forgalom miatt az ünnep után kezdik el a munkát. Az M7-esen a tavalyi évhez hasonlóan a vakáció ideje alatt a Budapest és Balaton közötti szakaszon idén is szüneteltetik a munkát. Az MKIF idén is kilenc gyorsforgalmi úton (M1, M15, M3, M30, M35, M4, M7, M70, M8) végez felújításokat.

Magyarország eddigi legnagyobb gyorsforgalmi útfelújítása tavaly kezdődött és 2025-ig tart, ami 538 kilométert, a fenntartott pálya 43 százalékát érinti. Idén várhatóan a főpálya újabb ötöde kap új burkolatot, emellett 110 hidat és felüljárót is felújítanak.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés