ACNEWS

Gordon Ramsayt gyilkossággal fenyegette meg heroinfüggő öccse

A világhírű séf sokáig igyekezett segíteni a drogos testvérének, de végül betelt nála a pohár.

Hirdetés
Ad image

A világhírű séf sokáig igyekezett segíteni a drogos testvérének, de végül betelt nála a pohár.

Az 56 éves séf a Big Fish podcastben Spencer Matthewsnak kendőzetlen őszinteséggel mesélt nehéz gyermekkoráról, valamint arról, hogy a heroinfüggő testvérére, az 55 éves Ronnie naponta jut az eszébe, hiszen az ő példája miatt nem nyúlt sohasem drogokhoz.

Gordon gyerekkorában az alkoholista édesapja miatt rengeteget költözött, összesen 15 különböző iskolába járt. A focistának készülő séf kénytelen volt folyamatosan új futball csapatban megmutatni a tehetségét – írja a Daily Mail.

„Mindig idegőrlő pillanat volt, amikor átmentem egy másik iskolába, illetve egy másik futballklubba. Egy év alatt néha kétszer is új barátokat kell szereznem. Már gyerekként elhatároztam, hogy én más leszek: meg szeretném adni a családomnak a biztonságot és a stabilitást” – vallotta be Gordon Ramsay.

A világhírű séf az édesanyját tartotta a legnagyobb inspirációjának, mivel három munkával zsonglőrködött, hogy a családját talpon tartsa, ugyanis alkoholista férjére nem számíthatott. Gordon amint tehette, megadott mindent az édesanyjának a fáradozásaiért.

„Az első ambícióm az volt, amikor sikeres lettem, hogy anyának saját házat, saját garázst és autót adjak. Nagyon örültem, hogy segíteni tudtam neki. Ő a poklok poklát is megjárta, hogy gondoskodjon rólunk” – mondta.

Azonban nem minden családtagja volt képes inspirálódni a nehéz gyerekkorból: Gordon egy évvel fiatalabb öccse már tinédzser korában megkísértette a kábítószerek világa: heroinfüggő lett.

„Nagyon bizarr, de a sikerem másik oka a testvérem függősége, és az, hogyan zuhant egyre mélyebbre.”

Gyerekkorukban nagyon közel állt egymáshoz a két testvér, hiszen egy szobán kellett osztozkodniuk, és csupán 14 hónap volt köztük a korkülönbség. Azonban Ronnie nem bírta a nehézségeket elviselni, rossz társaságba keveredett. Gordon elmondása szerint napi rendszerességgel gondolkozik el azon, mi lett volna, ha ő is ezt a „könnyebb” utat választja.

Gordon azonban erős maradt, sosem nyúlt kábszerhez. A séf elárulta, szeretett volna segíteni az öccsének, de az nem hagyta.

„Ez az egyetlen dolog, amiben úgy érzem, hogy kudarcot vallottam. Nagyon nehezen emésztettem meg, hogy hiába szeretnék, nem tudok neki segíteni, mert nem hagyja” – látta be Gordon, aki összesen ötször próbálta finanszírozni testvérének az elvonót, de minden alkalommal sikertelenül.

Végül 2007 februárjában letartóztatták Ronnie-t heroin birtoklás miatt, amiért tíz hónap börtönbüntetést kapott. Ekkor fordult segítségért Gordonhoz. 6000 fontot kért testvérétől egy olyan ügyvéd megfizetésére, akinek a segítségével megúszhatja a börtönbüntetést. Ezt azonban Gordon elutasította, mondván, korábban kellett volna elfogadnia a támogató kezét.

Miután Ronnie börtönbe került, Gordon elárulta, hogy heroinfüggő bátyja azzal fenyegette meg, hogy megöli őt és a gyerekeit, hogy pénzhez jusson, ami a séfet arra késztette, hogy növelje a biztonsági intézkedéseket az otthona körül.

A két testvér kapcsolata azóta megszakadt, Gordon igyekszik a feleségével és öt gyermekükkel foglalkozni, no meg a karrierjével, de öccse ennek ellenére minden egyes nap az eszébe jut.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés