ACNEWS

Gőzölgő vulkánba zuhant a szelfimániás turistalány

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
A 31 éves nő a férjével látogatott el egy aktív indonéziai vulkánhoz. Nem gondolták volna, hogy milyen katasztrofális baleset fog történni.
Hirdetés
Ad image

A kínai Huang L. és férje, Zhang szombaton vezetett túrára indult az Ijen-hegyre, az indonéziai Jawa Timur tartományban található aktív vulkánra. Meg akarták nézni az ottani napfelkeltét és látványos fotókat készíteni.

Az Ijen a „kék tűzről” ismert, amely jelenséget csak éjszaka lehet megcsodálni, amikor a kéngázok meggyulladnak. A szelfivadászokat persze vonzza a hely, mindenki előtte akar pózolni. Huangnak pedig ez lett a veszte – írja a blick.ch.

Miután felértek a kráter peremére, a túravezető kérésének megfelelően eleinte biztonságos távolságot tartottak a szakadéktól. Huang L. azonban szeretett volna egy fotót, ahogy egy ottani fa előtt pózol, amely csak néhány centiméterre van a szakadéktól. Ahogy hátrált hozzá, beleakadt egy ág a ruhájába, megbotlott, és mintegy 70 métert zuhant a halálba.

A mentőcsapat két órával a zuhanás után ért oda hozzá. Dwi Sugiharto, a Kelet-Jávai Természeti Erőforrásvédelmi Központ (BKSDA) munkatársa elmondta, hogy a fiatal nő már halott volt, amikor a mentőcsapat megérkezett a szurdok aljára. A holttestét szombat délelőtt 11 óra körül találták meg.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés