ACNEWS

Mitől függ a benzinárstop?

Gulyás Gergely Fotó: MTI / Kovács Tamás
Gulyás Gergely Fotó: MTI / Kovács Tamás
A mai kormányinfón a nyugdíj mellett, többek között szó esett a benzinárstopról, az inflációról, és arról is, hogy milyen lesz a CSOK plusz.
Hirdetés
Ad image

Mint arról az AcNews beszámolt, a mai kormányinfón bejelentették, hogy félhavi plusz pénzt kapnak a nyugdíjasok novemberben. De nem ez volt az egyetlen fontos momentum. Szó esett az éves inflációról is, Gulyás Gergely miniszter szerint ez 17,5 – 18 százalék között alakulhat majd.

Ilyen lesz a CSOK Plusz

„Szociális tűzifaprogram most is lesz, hatósági áras nem viszont lesz” – mondta az ATV kérdésére a miniszter, majd kitért arra is, hogy pontosan milyen lesz a CSOK Plusz

„A cél az, hogy alacsony kamat mellett lehessen jelentős támogatáshoz és hitelhez jutni, illetve gyermekvállalás esetén a hitel egy része támogatássá válik. Nemcsak új lakásokra lehet felhasználni, és lakáscserére is lesz lehetőség az új rendszerben. Már megszületett gyerekek után viszont várhatóan nem jár majd támogatás” – mondta Gulyás Gergely.

Szomszédokhoz mérik a benzin árát

Gulyás Gergely szerint a kormány álláspontja az, hogy a szomszédos országokhoz képest ne legyen legdrágább a benzin Magyarországon, ne legyen drágább a tankolás itthon, mint Szlovákiában, Szlovéniában vagy Romániában. Az emberek és gazdaság teherbíróképességére tekintettel kell lenni.

„A benzin hatósági ára egy alapvetően rossz eszköz, de van, hogy még nagyobb rosszat lehet elhárítani vele” – mondta a miniszter.

Magyarország bekeményít

Gulyás Gergely kitért arra is, hogy amíg Ukrajna nem állítja helyre a kisebbségi jogokat, semmiben nem támogatja nemzetközi téren a kormány Ukrajnát. Ezen kívül eredményesnek nevezte az ukrán gabonaimport tilalmát, egyben bejelentette, hogy az ukrán gabona továbbra is átszállítható az országon az éhínség sújtotta övezetek felé.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés