ACNEWS

Gyászol a világ: halálra zabálta magát Godzilla

Fotó: YouTube-képernyőkép
Fotó: YouTube-képernyőkép
A világ legkövérebb majma, Godzilla jobb létbe szenderült. Nem segített rajta a fogyitábor, halálra etették őt gazdái.
Hirdetés
Ad image

Hat évet élt a világ legkövérebb majmaként ismert Godzilla, aki egész életében súlyproblémákkal küzdött. Az ételért betegesen rajongó állatnál pajzsmirgy- és cukorbetegséget, valamint Cushing-szindrómát állapítottak meg, ami kortizol, azaz a stresszhormon túltermelésével jár.

„Godzilla immáron a mennyekben van. Sok évvel ezelőtt derült ki, hogy a betegségei miatt nem élhet sokáig. Most szívrohamot kapott. A gazdája minden nap meglátogatta, vigyázott rá, de végül eljött ez a nap. A karjai között halt meg.” – mondta el Dr. Supasek Sarachitti, a majom orvosa.

Az elhízott makákót elhamvasztották, a földi maradványai pedig korábbi gazdájához, Manop Emsanhoz kerültek, akitől három évvel ezelőtt vették el Godzillát. Manop még csecsemőkorában fogadta magához a majmot, akit házi kedvencként tartott. Azonban a thaiföldi törvények ezt tiltják, így került végül a hatóságokhoz. Három évvel ezelőtt az állatvédők egy bangkoki piacon találkoztak Godzillával, ahol az emberek gyorskajákkal és különböző édességekkel etették az állatot. Akkoriban 19 kilót nyomott, ami majdnem a kétszerese annak, ami a fajtája átlagos mérete.

A családot azzal vádolták, hogy szeretetükkel lényegében megölték az állatot, hiszen akkor etették, amikor csak enni kért. Miután elvették Manoptól, egy állatoknak fenntartott fogyitáborba került, ahol szigorú diétára és mozgásra fogták. Sikerült is 15 kilóra fogynia, azonban addigra már kialakultak a betegségei.

„Szomorúak vagyunk, hogy elment. Családtag volt. Megmentettük, amikor elhagyták, jól bántunk vele. Soha nem szabadott volna elvinni tőlünk, az otthonából. Szeretett enni, szerette azt, amit kapott.” – idézte Godzilla korábbi gazdáját a Sun. Manopék nem is látogathatták a majmukat, egészen addig, amíg az fel nem épült. De kitartottak, egészen addig, míg nem kaptak legalább részleges láthatási jogot. Godzilla utolsó hónapjait egy Chaochoengsao tartomány vadvédelmi központjában töltötte, ahol Manopék minden nap meglátogatták, ha tudták. A makákót nem lehetett szabadon engedni, mert félő volt, hogy nem tudná ellátni magát.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés