ACNEWS

Gyilkos lódarázs csípte meg Ildikót – az orvosok az életéért küzdöttek

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Grillezni készültek a barátnők, amikor Ildikót megcsípte egy lódarázs
Hirdetés
Ad image

A nő hörgő hangot hallatott, majd két percen belül elájult. „Azonnal a 112-t hívtuk, elmondtuk mi történt, kapcsolták a mentődiszpécsert, aki végig a vonalban volt és mondta, hogy mit csináljunk, hogyan tartsuk életben mentők kiérkezéséig” – emlékezett vissza a borzalmas estére az egyik barátnő, Szilvia.

El kellett érniük, hogy újra eszméletére térjen és nem szabadott hagyniuk, hogy elaludjon. Folyamatosan rázogatták, kiabáltak, hogy nyissa ki a szemét és figyelték a légzését. A mentők percek alatt a helyszínre értek, és a székesfehérvári kórház sürgősségi osztályára száguldottak Ildikóval. Ő maga nem is emlékszik a történtekre, az utolsó emlékképe az, hogy a barátnőinek azt mondja: lányok, baj van!

„Akkora pánikban voltunk, hogy sok dologra már én sem emlékszem, de nagyon hálásak vagyunk a mentőknek, hogy ilyen gyorsan és emberségesen ellátták Ildikót. Borzalmas volt látni a szerettünket ilyen állapotban, közben pedig attól rettegni, hogy elveszíthetjük – mesélte, a még mindig a történtek hatása alatt álló Szilvia.

Ildikó orvosa azt mondta a barátnőknek, hogy a nő valószínűleg nem a szokásos allergiás roham miatt lett rosszul, a tünetek ugyanis mások voltak az ilyenkor tapasztaltaknál. Inkább arról lehetett szó, hogy a darázs méreganyaga annyira erős volt, vagy olyan sok került a nő szervezetébe, hogy ez okozta a bajt – tudta meg a blikk.hu.

A lódarázs mérge azért különösen veszélyes, mert tartalmaz egy olyan összetevőt, amit más darázsé nem: az acetilkolin nevű vegyület hirtelen vérnyomásesést okoz. Ez történt Ildikóval is: a csípés után két perccel már eszméletlen volt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés