ACNEWS

Gyilkos méhek ölték meg Albert versenylovát, ő is kórházba került

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook
Rejtély, mi váltotta ki a több ezer méh dühét, amikor Ivánban megcsípte meg a férfi paripáit, az egyik versenylova azonnal elpusztult.
Hirdetés
Ad image

Még a szakemberek is értetlenül állnak az óriási, több ezer méhből álló méhek gyilkos indulata előtt. Az eset az 1160 lelket számláló, Sopron melletti Ivánban történt. A támadás során  a lovak gazdája, Pócza Albert mindent megpróbált, hogy megvédje a nemes állatait tőlük. Hiába. A fájdalomtól megvadult, értékes versenylovát slaggal locsolták, hogy enyhítsenek a kínjain. De az már nem tudott felkelni, elpusztult. Ráadásul Albert is kórházba került.

Albert veresenylovának esélye sem volt a több ezer méhhel szemben Fotó: TV2

Elájult a csípésektől a gazda

„A versenylovam feküdt a földön, nem bírt felállni. Be volt dagadva a szeme, az egész feje és alig kapott levegőt. Már 15-20 méhcsípéstől elpusztulhat egy ló. Őket sajnos több ezer méh csípte meg – idézte fel a történteket Albert. Aki maga is megsérült, miközben a lovakat mentette. Nehezen kaptam levegőt, akkor mentünk be a kórházba. Ott már nagyon rosszul voltam. Amikor kiment belőlem az adrenalin, elájultam. A méhek gazdái két telekkel odébb tartották a kaptárakat. Ők sem találják a választ erre a gyilkos indulatra. A szakértő szerint ilyen brutális támadásra még nem volt példa. Boros Tibor méhész úgy véli, az idei méhszezon minden korábbinál brutálisabban indult. Rengeteg méhraj kelt útra és telepedett meg az emberekre veszélyes helyen.

Ha egy támad, megindul a többi is

„Hallottam már olyanról, hogy halálos szúrásokat kapott egy ló. Ez az egyetlen állat, amelynek van egy sajátságos illata, amit esetenként a méhek nem bírnak elviselni. Ha néhány nekitámad a szabadban, akkor beindulnak a többiek is, megállíthatatlanok – mondta a Blikknek Boros Tibor méhrajbefogó szakember. Hozzátette: az idei szezon már eddig is elképesztő anomáliát mutat. „Tizenöt éve éve foglalkozom méhekkel, még soha nem láttam, hogy ennyi rajzott volna ki, keresik a helyüket, házakba, padlásokon, kéményekben, vagy csupán egy fán jelennek meg, egyik pillanatról a másikra ezerszám. Nem győzöm a hívásokat, napokra előre belelt a naptáram. Most éppen a Balatonra tartottam az autópályán, amikor 130-cal belehajtottam egy valóságos méhfelhőbe. Az egész országban problémát jelentenek most a beindult méhek.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés