ACNEWS

Ha nem segít a birkaszámolás, egyen diót

fotó: illusztráció / pixabay
fotó: illusztráció / pixabay
Ha a gyógyszer és a juhok számolása helyett ezt a rendet követi minden nap, azonnal el fog aludni, amint a párnához ér a feje.
Hirdetés
Ad image

Meglehet, hogy nagyon fáradt a munkahelyén, de amikor este lefekszik, mégsem tud elaludni. A birkák számolása és az altatók helyett van más megoldás is.

Ébredjen minden nap ugyanabban az időben, akár hétvégén is. A hétvégi tovább alvás nem pótolja a hétköznapokon összegyűlt alvás adósságot, de előfordulhat, hogy megszűnik tőle a belső óra. Ez garantáltan hatással lesz egész héten az alvási ciklusára, beleértve az esti gyors elalvással kapcsolatos problémákat is. De van megoldás.

Legkésőbb délután háromkor igya meg az utolsó csésze kávét.

Sokan imádják a kávét, aromája hipnotizál, az ital energizál, és mintha új ötleteket, projekteket inspirálna. De annak érdekében, hogy este gyorsabban elaludjon, az utolsó csészét legkésőbb hét órával lefekvés előtt (délután három órakor) meg kell innia, hogy a koffein teljesen kiürüljön a szervezetből, mire a fejét a párnához érinti.

Este eddzen

A közhiedelemmel ellentétben az alvásszakértők az esti edzéseket ajánlják a reggeli edzésekkel szemben. Az egyórás edzés segít enyhíteni az izom- és idegfeszültséget, felpörgeti a vért, és gyorsabban elalszik.

Ezeket is fogyassza a vacsorához

A sötét leveles zöldek, mint például a spenót, de a dió és a tonhal is tartalmaz magnéziumot. Ez megnyugtatja az idegrendszert és segít gyorsan elaludni. Fontos, hogy lefekvés előtt 4 órával együnk, hogy a szervezet ne pazarolja az energiát az étel megemésztésére. Ellenkező esetben sokáig fog hánykolódni.

Ne feküdjön le a telefonjával

Az, hogy nem jó, ha még lefekvéskor sem válunk meg a telefonunktól, az tény, amit még tudományosan sem kell megerősíteni. Ez a legnagyobb hibánk, ami árt az elalvásnak. Ezen kívül minden más eszköz, bármilyen forrásból, ami világító képernyővel rendelkezik, és kék fényt bocsát ki, szintén az elavás ellen dolgozik. Nem csak a telefon, de a laptop, sőt a tévé is hatással van az alvás-ébrenlét fázis felgyorsulásához, azaz csökkenti a melatonin szintézisét, izgatja az idegrendszert és növeli az éber szakaszt. Ezért jobb, ha távol hagyja telefonját az ágytól, és nem néz TV-t lefekvés előtt. Részesítse előnyben a könyveket. De ne olvasson krimit, aminek a cselekménye reggelig elhúzódhat.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés