ACNEWS

Háború: 43 ezer ukrán katona meghalt az ellentámadásban

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
Úgy tűnik, túlságosan nagy véráldozatot fizettek az ukránok Bahmut környékén, az oroszok elleni támadásban.
Hirdetés
Ad image

Nem vált be az ukrán ellentámadáshoz fűzött remény – ismerték be az amerikaiak. Szerintük túlságosan lassan és nagy véráldozat árán jut előre az ukrán hadsereg. Ami már ott tart, hogy a nyugati kiképzés ellenére felrúgta a modern harcászatról tanult ismereteket. Helyette a korábbi, saját stratégiája szerint háborúzik. Ennek lényege, hogy a kisebb beosztásban lévő parancsnokok rögtönöznek. Amiről már tavaly bebizonyosodott, hogy sehova nem vezet.

Eközben Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter pénteken személyesen látogatott el az ukrán frontra, és katonai vezetőkkel folytatott tárgyalásokat. Bejelentése szerint az ukrán ellentámadás kezdete óta több mint 43 ezer ukrán katona vesztette életét. Megköszönte a katonáknak a helytállást, és kelet-ukrajnai Liman városa melletti sikeres előrenyomulást.

Amerikai és európai katonai vezetői források alapján az ukrán haderő a nyáron indított szárazföldi offenzíva súlyos veszteségeket szenvedett. Olyannyira, hogy újra kellett tervezni a támadóműveleteket – írta a portfolio.hu a New York Times alapján. Állítólag a nyáron indult támadás első két hete alatt az ukrán haderő elvesztette a harcba küldött járműveinek, fegyvereinek és katonáinak mintegy 20%-át. Köztük számos csúcskategóriás NATO-országból származó eszközt.

Az világos, hogy mindkét szemben álló ország hazudik, ez a háborús kommunikáció része. De Hanna Mailar ukrán védelmi miniszter-helyettes annyit azért elismert: hogy „Nagyon heves harcok zajlanak Bahmut környékén.” Szerinte az ukrán erők lassan, de magabiztosan haladnak előre a várostól délre, és az északi területeken állásokat alakítanak ki – idézte a novekedes.hu a The Guardian.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés