ACNEWS

Hajléktalan kislányból lett dúsgazdag édesanya

Hayley Forbes Fotó: Facebook
Hayley Forbes Fotó: Facebook
Hayley két évig hajléktalanként élt, 18 évesen két munkahelye lett, mellette esti iskolában tanult, ez hozta az áttörést.
Hirdetés
Ad image

Nagyon nem indult jól az élete Hayley Forbesnak, aki elvált szülők gyerekeként elképesztő szegénységben élt. A testvérével, anyjával és mostohaapjával négyen mintegy havi 300 fontból tengődtek havonta. A kislány nyolcévesen hitt abban, hogy van kiút a szegénységből, elment dolgozni, autómosással pénzt keresett. Valóságos csapásként élte meg, hogy a családja egyik napról a másikra hajléktalanná vált.

Két évig nem volt otthona

Édesanyám egyszer csak felhívott az egyetemen, hogy költöznünk kell, én pedig hazasiettem, és mindent, amink csak volt, le kellett vinnem a kertbe, aztán beléptünk a hajléktalanrendszerbe. Nagyon traumatikus volt az egész – idézte az Origo Hayley a The Sun riporterének adott nyilatkozatát. 

Hayley 18 éves korában két munkát is vállalt: heti 60 órát dolgozott egy fodrászatban és egy kocsmában, miközben esti iskolába járt. Végül két év után búcsút mondhatott a hajléktalan létnek, amikor találkozott férjével, az akkor 42 éves Derekkel. Az élete egy időre rendbe jött, azonban a negyedik gyermeke születése körül egészségi állapota rohamosan romlani kezdett.

„Amikor a legidősebb gyermekemnél, Lucasnál autizmust diagnosztizáltak, megtudtam, hogy terhes vagyok a negyedik babámmal. Úgy gondoltam, valamit változtatni kell – mesélte Hayley. – Ültem a mankóimmal a kezemben, amikor közölték velem, hogy 50 éves koromra valószínűleg tolószékbe kerülök. Azt gondoltam: nem ezt akartam, nem lehet, hogy így alakuljon az életem. Elkezdtem hát átalakítani mindent magam körül, és erős késztetést éreztem ezzel párhuzamosan arra is, hogy életmód tanácsadónak képezzem át magam.”

Ilyen életre vágyott mindig

Hat éve, hogy az édesanya életmód blogja egyre több követőre talált, majd a hirdetések bevételt is hoztak a konyhára. Tavalyelőtt a vállalkozása már hat számjegyű forgalmat ért el. Másfél évig minden fillért visszafektetett az üzletbe, most havi 8700 fontot (majdnem 4 millió forint) vesz ki belőle. A sikeres üzletasszony és családanya végre olyan életet él, amilyenre mindig is vágyott. Járja a világot, minőségi időt tölt a gyerekeivel, és egy háromemeletes házban lakik Aberdeenshire-ben.

Amikor 16 évesen hajléktalanná vált, Hayley Forbes jövője nagyon borúsnak tűnt, ám a kilátástalanság ellenére nemrégiben elkönyvelhette az első fontmilliót a bankszámláján – mindössze két évvel saját vállalkozása elindítása után.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés