ACNEWS

Sorra halnak a turisták a görög szigeteken

Symi sziget / Fotó: Shutterstock
Symi sziget / Fotó: Shutterstock
Az utóbbi időben egyre gyakrabban fordul elő, hogy a görögországi álomnyaralás rémálomba csap át. Sorra halnak meg az odaérkező turisták.
Hirdetés
Ad image

Minden egy brit tévés műsorvezetővel, a 67 éves Michael Mosley-val kezdődött. A férfi családjával érkezett a görögországi Symi szigetére, amikor hirtelen elnyelte a föld. A megkeresésére kutatócsoportok indultak el, akik végül néhány nappal később találták meg Mosley-t. Holtan. A családapa túra közben letérhetett az ösvényről és összeesett. Ez okozta a halálát. Nem sokkal később egy holland férfi indult el kirándulni Samos szigetén, de a 74 éves nyugdíjas végül sose tért vissza. A férfi holttestét egy szakadékban találták meg.

Eddig öten haltak meg, három embert keresnek

Krétán, a legnagyobb görög szigeten egy 70 és egy 80 éves férfi indult el kirándulni, egymástól függetlenül. Egyiküket sem sikerült élve megtalálni. Ugyanerre a sorsra jutott egy amerikai is, aki a Korfu melletti Mathraki szigeten tűnt el. A holttestét a tengerparton találták meg. A Blick információi szerint még három eltűnt személy után kutat a görög rendőrség.

Az 59 éves Eric Albert Calibet múlt kedden, egy héttel ezelőtt tűnt el Amorgos szigetén. A nyugdíjas, származása szerint amerikai férfi nem először járt Görögországban, sőt a szigeten sem. Rendszeresen nyaralt itt, így jól ismerte a környéket. Ennek ellenére eltűnt a Katapolába vezető úton.

Rajta kívül még két francia nőt keresnek Szikinosz szigetén, miután nem tértek vissza a szállodájukba.

Ez minden logikának ellentmond

A halálesetek és eltűnések legvalószínűbb oka az elmúlt hetekben Görögországban uralkodó elviselhetetlen hőség. Sok helyen 40 fok felé szökik a hőmérő, így a Samos szigetén működő mentőcsapat vezetője arra szólítja fel a turistákat, hogy gondolkodjanak. „Vannak, akik kalap nélkül mennek ki a 41 fokba. Ez minden logikának ellentmond.” – mondta el.

Manoussos Stavrakis, egy krétai hegyi vezető szerint a fő probléma az, hogy sokan túlbecsülik a képességeiket. Sokan teljesen alkalmatlan cipőben indulnak el túrázni, miközben nem védik magukat a napsütéstő és túl kevés vizet visznek magukkal. Ráadásul a legtöbben nem ismerik a környéket, ha pedig eltévednek, az könnyen az életükbe kerülhet. Ugyanez történt Mosley-val is, aki végül víz és telefon nélkül rogyott össze egy ösvényen. Az áldozatok rokonai éppen ezért kérik, hogy jelöljenek ki turistautakat és tájékoztassák megfelelően a turistákat.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés