ACNEWS

Halálos ágyán árulta el lányának: szökött bankrabló

Fotó: Illusztráció / Pexels
Fotó: Illusztráció / Pexels
Thomas nem sokkal halála előtt felfedett egy titkot a lányának, amelyet 50 éven át hordozott magában: szökésben van, és nem az igazi a neve.
Hirdetés
Ad image

A 71 éves korában elhunyt Thomas Randele tüdőrákban szenvedett, tudta, hogy nincs sok ideje hátra. Éppen az első kemoterápiás kezelésen volt túl. Boston egyik külvárosában a lakása kanapéján feküdt, és a lányával egy krimisorozatot nézett, amikor hirtelen azt mondta: „Nekem is meg kellett változtatnom a nevemet. A hatóságok valószínűleg még mindig keresnek engem is”.

Amikor a lány utánajárt apja mondatának, a férfi mindent elárult: az igazi neve Theodore Conrad – és egy bankrabló volt, aki 50 éve szökésben van. Húszévesen 215 ezer dollárt (kb. 75 millió forint) rabolt egy ohiói bankból.

Ashley Randele, a lánya mesélte: „Egyedül voltam a gyerekszobámban, és rákerestem a Google-n, hogy „Ted Conrad eltűnt”, és az első dolog, ami feljött, valami olyasmi volt, hogy „páncéltermes bankot rabolt a pénztáros”. Csak arra gondoltam, hogy Istenem, ez az én apám'”.

Minden egyes kattintással többet tudott meg az apjáról és annak sötét múltjáról. Ez volt Ohio történetének egyik legnagyobb rablása.

Thomas/ Theodore pénztárosként dolgozott egy bankban. Egy pénteki napon, nem sokkal zárás előtt bement a páncélterembe, és 215 ezer dollárt – ami ma körülbelül 1,7 millió dollár lenne – pakolt egy táskába. A tetejére egy karton cigarettát és egy üveg whiskyt tett. Aztán nyugodtan kisétált az ajtón – és eltűnt.

Csak hétfőn, két nappal később vették észre a lopást, és hívták ki az FBI-t. Randele-t országszerte keresték, és a portréját a címlapokra nyomtatták. De a fiatalembert nem találták meg. Ötven évig. Bostonba költözött, új biztosítási számot és jogosítványt szerzett új néven, és maga mögött hagyta régi életét – írja a blick.ch

Ashley Randele szerint az apjával kapcsolatos apró furcsaságok végre értelmet nyernek. Az apja mindig szakállt viselt, és soha nem vette le a baseball sapkáját nyilvánosan. És soha nem hagyta el az országot – annak ellenére, hogy a felesége és a lánya könyörgött neki, hogy menjenek el Franciaországba. Most már tudja, hogy egyszerűen nem volt útlevele az álnevén.

Thomas Randele 2021 májusában halt meg, két hónappal a vallomása után. 2021 novemberében hirtelen amerikai szövetségi tisztviselők jelentek meg az ajtajánál. Egy névtelen fülest kaptak arról, hogy az elhunyt Randele valószínűleg a körözött bankrabló. A leleplezésnek azonban nem volt következménye a családra nézve.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés