ACNEWS

Halálos kór rágja a szexuális ragadozót

Illusztráció / Kép: Pixabay
Illusztráció / Kép: Pixabay
A világhírű filmproducer, Harvey Weinstein ismét vesztésre áll. Most nem valamely szexuálisan kizsákmányolt áldozata, hanem végzetes betegsége küldte padlóra.
Hirdetés
Ad image

Két, egymástól független forrásra hivatkozva jelentette be az NBC News, hogy Harvey Weinsteint csontvelőrák miatt kezelik a börtönben. Az egykori filmproducer ellen évekkel ezelőtt azért indult eljárás, mert fiatal nők – köztük ünnepelt hollywoodi sztárok is – szexuális zaklatással vádolták meg őt. Nem sokkal később aztán ebből robbant ki a #Me Too mozgalom. Ez nemcsak Weinstein rémtetteire irányított példátlan figyelmet, de szinte járványszerű mozgalmat indított, hírességek sorának karrierjét kaszálva el.

Weinstein egy ideje kimondottan rossz bőrben van. Pillanatnyilag a csontvelőrák egyik ritka formájával, krónikus mieloid leukémiával küzd. A múlt hónapban sürgős szívműtétet hajtottak végre rajta, hogy enyhítsék a tüdejében és a szívében lévő jelentős mennyiségű folyadék okozta nyomást. Még júliusban Covid-19 fertőzésen esett át, amely kétoldali tüdőgyulladást idézett elő nála. Magas vérnyomása és cukorbetegsége miatt szervezete egyre kevésbé ellenálló.

A filmproducer egykor megjárta a csúcsok csúcsát. Nemzedékek nőttek fel filmjein, melyek nemcsak vagyon és befolyást, de Oscart, BAFTA és Tony díjat is hoztak neki. Vesszőfutása 2020-ban indult, amikor feljelentették őt szexuális természetű rémtettei miatt. Utóbb ezek miatt 23 év börtönre ítélték. Később ugyan hatályon kívül helyezték az ítéletet, mert sérültek a védelemhez fűződő jogai, ám Weinstein mégsem kerülhetett szabadlábra. Egy Los Angelesben elkövetett nemi erőszakért ugyanis 16 év börtönt kapott 2022-ben, e büntetést tölti jelenleg is. Időközben készült ellene egy újabb vádirat is, várhatóan 2025-ben kell majd számot adnia a benne szereplő bűntényekről a bíróságnak.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés