ACNEWS

2024. September 16.   |   Edit napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Hámori Luca a magyarokhoz szólt: szurkoljatok nekem!

Fotó: MTI
Fotó: MTI
Ma az egész világ az algériai férfi ellen ringbeszálló magyar bokszoló lány, Luca mérkőzésére figyel majd a világ.
Hirdetés
Ad image

„Szurkoljatok nekem, ahogy eddig is, tudom, hogy mögöttem vagytok, és ez tényleg óriási erőt ad” – ezt kéri Magyarországtól a Kőszegen élő Hámori Luca. A 66 kilogrammos súlycsoportban szereplő Luca szombaton 17 óra 22 perckor száll ringbe az algériai Iman Helif ellen. Mint azt az AcNews megírta, Helifet tavaly a nemzetközi sportági szövetség kizárt a világbajnokságról, mert túl magas volt a tesztoszteronszintje. Vagyis az olimpián férfiként indult a nők között, ezt pedig hagyták neki. Helif csütörtökön a 25 éves Angela Carini ellen lépett ringbe, az olasz versenyző azonban csak 46 másodpercig bírta az algériai kőkemény ütéseit. Majd sírva feladta a meccset. Luca nem fél az ellenfelétől, erről a Tik Tok csatornájára feltöltött videóban beszél.

„Nem tartom fairnek ezt az egészet”

„Mint már nagyon sokan értesültek róla, Párizsban az olimpián történt egy olyan dolog, ami nagyon sok embernél kiverte a biztosítékot, köztük nálam is egyébként – árulta el Hámori Luca. – Amivel az egyetlen probléma az, hogy erről az algériai versenyzőről tavaly kiderült, hogy biológiailag fiú, és a tavalyi világbajnokságon ezért el is tiltották. És most ott tartunk, hogy idén a párizsi olimpián mégis elindulhatott női kategóriában és az én súlycsoportomban 66 kilóban.”

„Nem tartom fairnek ezt az egészet, hiszen nagyon sokan nők, azért tesszük fel az egész életünket, hogy eljussunk az olimpiára. És nap mint nap ezért szenvedünk, ezért dolgozunk, ezért adunk fel mindent… Mindenki kérdezi tőlem, hogy mi lesz, kiállok-e, nem állok ki, hogy fogok viselkedni ezen a mérkőzésen. Megmondom őszintén, a mai reggelem az, amikor már felkeltem, egy ideig csak feküdtem az ágyamon, és bámultam ki a fejemből, hogy na most akkor mi legyen. 

„Az én kezem lendül a magasba”

Egy fiúval kell bokszolnom. Lehet, hogy ő fog megállítani abban, hogy olimpiai érmet szerezzek. Egy pillanatra talán el is gyengültem, de aztán rájöttem, hogy én több mint tíz éve nem ezért dolgozom. Most történik egy ilyen, és akkor én feladjam, hogy ne menjek tovább, és ne küzdjek tovább?”

„Örök életemben arról voltam híres, hogy akkora szívem van, ami mindig visz előre, nem számít, mi történik, mindig küzdök, ameddig csak bírom, és ameddig csak lehet. Ez úgy gondolom, hogy ez holnap sem lesz másképp”. 

„Bízom benne, hogy át tudom lépni ezt az akadályt, és holnap a ringbe magabiztosan és céltudatosan tudok belépni, és akkor nem lehet probléma. Tehát igen, szembe fogok szállni vele, nem tud megfélemlíteni. Tudatosan készülök a holnapi mérkőzésre, az edzőkkel megbeszéltünk mindent. Azt megígérhetem nektek, hogy az elejétől kezdve mindent meg fogok tenni. Ameddig kell, ameddig tudok, küzdeni fogok, és bízom benne, hogy a mérkőzés végén én kezem fog a magasba lendülni” – kérte Hámori Luca.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés