ACNEWS

Hétszáz milliót ér a világ legdrágább Harry Potter ereklyéje

Harry Potter /Fotó: sothebys képernyőkép
Harry Potter /Fotó: sothebys képernyőkép
1,9 millió dollárért, azaz 706 millió forint ért kelt el a világ legdrágább Harry Potter ereklyéje, ami mindössze egy rajz.
Hirdetés
Ad image

Az 1997-ben megjelent Harry Potter és a Bölcsek Köve című regény első kiadásához készített eredeti illusztrációért lehetett a napokban licitálni egy aukciós háznál. A CNN információi szerint a rajz 1,9 millió dollárért, azaz közel 706 millió forintért kelt el. A Sotheby’s aukciósház eredetileg az alkotást 600 ezer dollár (223 millió forint) érétkűre becsülte. Ez volt ugyanis eddig a legmagasabb összeg, amit valaha Harry Potterrel kapcsolatos tárgyért adtak. Éppen ezért az aukciósházat is meglepte, hogy az eredeti terv háromszorosáért kelt el az illusztráció. 10 perc alatt.

Az akvarellel festett borítótervet egyébként Thomas Taylor író és illusztrátor készítette és Harry Potter látható rajta, ahogy várja, hogy végre felszállhasson a Roxfort Expresszre. Az illusztrációt egyébként a könyv több fordításához is felhasználták, de érdekesség, hogy az amerikai változathoz nem. Sőt, annak a címe is más lett: Harry Potter és a Varázslók Köve címmel jelent meg az Egyesült Államokban a regény először.

Ahogy arról az AcNews is beszámolt sorra bukkannak fel első kiadásos Harry Potter kötetek, amik hatalmas összegekért cserélnek gazdát. Azonban ilyen nagy összeget még soha senki nem adott ki egy Harry Potteres tárgyért.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés