ACNEWS

Harry hercegnek beintett a rendőrség

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
Már nem veheti meg őket. A herceg bírósági pert is vezstett. Nem engedélyezik, hogy magánjellegű kifizetéseket teljesítsen a rendőri védelemért.
Hirdetés
Ad image

Harry herceg ügyvédei bírósági felülvizsgálatot kértek az Egyesült Királyságban a védelemért való fizetésre tett ajánlatának elutasítása ellen. A biztonsági intézkedések ugyanis megváltoztak, amikor a herceg megszűnt „dolgozó királyi családtag” lenni.

A belügyminisztérium jogászai ellenezték azt az ötletet, hogy a gazdag emberek „megvásárolhassák” a rendőrségtől a biztonságot.

Azóta Sussex hercege és hercegnéje részt vett egy „majdnem katasztrofális autós üldözésben”, New Yorkban. Erről ITT számoltunk be.

A múlt héten a Legfelsőbb Bíróságon Harry herceg ügyvédei megtámadták azt a döntést, amely elutasította a magánfinanszírozását a családja rendőri védelmére – amikor az Egyesült Királyságba látogatott.

Amikor Harry herceg 2020-ban lemondott a „dolgozó királyi család” státuszáról, ez azt jelentette, hogy többé nem állt rendelkezésére a korábbi szintű biztonság.

Harry herceg azonban nem érti, hogyan hozta meg ezt a döntést a királyi és közszereplők védelmével foglalkozó végrehajtó bizottság (Ravec), amely a magas rangú személyek, köztük a magas rangú királyi családtagok biztonságáért felel.

„A Ravec túllépte a hatáskörét, a hatalmát, mert eleve nincs felhatalmazása arra, hogy ezt a döntést meghozza” – mondták Harry herceg ügyvédei a bíróságnak.

Azzal érveltek, hogy a jogszabályok rendelkeznek a „különleges rendőri szolgáltatásokért” történő kifizetésről, és mint ilyen, „a rendőri tevékenységért történő kifizetés nem ellentétes a közérdekkel vagy a Metropolitan Police Service-be vetett közbizalommal”.

A Metropolitan Police ügyvédje azzal érvelt, hogy ésszerűtlen lenne „egy magánszemély által fizetett díj” miatt veszélynek kitenni a rendőröket – írja a BBC.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés